Einde seizoen voor Toon na breuk in sleutelbeen en schouderblad

OOSTENDE CYCLOCROSS NATIONAL CHAMPIONSHIPS DAY TWO
Bij de zware valpartij tijdens de Wereldbekermanche in het Italiaanse Fiuggi heeft Toon een breuk in het sleutelbeen en in het schouderblad opgelopen. Een operatie hoeft niet, maar zijn seizoen zit er helaas op.

Op drie ronden voor het einde van de Italiaanse Wereldbekermanche in Fiuggi verloor Toon de controle over het stuur en knalde hij met zijn schouder tegen een boom. De Europese kampioen vloog gisterenavond al terug naar België, waar hij vannacht en vanochtend in het ziekenhuis van Herentals de eerste onderzoeken en CT-scans onderging.

Daaruit blijkt dat Toon een breuk in het sleutelbeen en een complexe breuk in de kop van het schouderblad heeft opgelopen. Voor de breuk in het sleutelbeen is geen operatie nodig, in het andere geval is de breuk te complex om te opereren. Enkel rust zorgt voor genezing.

Hierdoor zal Toon deze veldritwinter niet meer in actie komen. De komende drie weken moet hij zijn schouder volledige rust gunnen. Daarna zal een nieuwe medische check-up moeten uitwijzen of hij met zijn revalidatie kan starten. Hoe dan ook zal alles in het teken staan van voorbereiding van de volgende veldritwinter.

Deel dit bericht