Ellen (4de) overtreft haar verwachtingen in loodzware cross, Andreas top-10

CYCLOCROSS MELDEN KOPPENBERGCROSS
Ellen heeft in de Koppenbergcross een mooie vierde plek uit de wacht gesleept. Na een lange achtervolging strandde ze net naast het podium. Bij de beloften finishte Andreas uitgeput in de top-10.

Ellen startte behoudend en schoof ronde per ronde op richting top-5. Even leek onze Telenet Fidea Lion nog in aanmerking te komen voor een podiumplek, maar die was net buiten haar handbereik.

Na een lastige wedstrijd finishte Ellen op een 4de plek, op slechts 19 seconden van plek 3.

Ellen Van Loy:

“Deze prestatie overtreft mijn verwachtingen. Op voorhand waren mijn verwachtingen vrij laag omdat dit parcours geen spek naar mijn bek is. Daarvoor is de Koppenberg gewoon te steil. Maar misschien moet ik mijn ambities na vandaag bijschaven!”

“Ik denk dat ik mijn wedstrijd heel goed heb ingedeeld. Op het moment dat mijn concurrentes mijn vierde plek bedreigden kon ik versnellen. Ik had alles onder controle en dat gaf een fijn gevoel. Deze vierde plaats, mijn beste prestatie hier op de Koppenberg, heb ik maar mooi op mijn palmares staan.”

Uitslag

1. Kim Van de Steene
2. Alice Maria Arzuffi
3. Annemarie Worst
4. Ellen Van Loy

BELOFTEN

Onze twee beloften Yentl en Andreas vlogen er meteen in van bij de start. Andreas draaide zelfs als eerste het veld in. Na enkele rondes maakten onze mannen deel uit van een achtervolgende groep die streed voor plek 3.

Op het eind van de wedstrijd bekochten ze hun eerdere inspanningen. Andreas hield nog stand in de top-10 en finishte 9de. Yentl eindigde 18de op de top van de Koppenberg.

Andreas Goeman:

“In de start schoot de renner voor mij uit zijn klikpedaal. Ik verloor veel plaatsen, maar dook in een gaatje en kon zo opschuiven. Ik kwam zelfs als eerste boven op de Koppenberg, maar ik voelde dat ik zo wel heel wat krachten had verspeeld. De benen voelden niet aan zoals het moest. Toch hield ik lang stand in de groep die om plek 3 streed. Op twee ronden van het eind moest ik hen laten rijden. Mijn voortvarende start kostte energie. Ik was door mijn beste krachten heen op het eind. Maar toch ben ik tevreden!”

“Enkele weken geleden was ik namelijk op de sukkel en zat ik wat in de put. Na enkele onderzoeken bleek dat mijn bloedsuikerspiegel te laag stond. Dat was niet ideaal, maar het probleem is ondertussen opgelost. Ik twijfel nog of ik komend weekend een trainingsweekend inlas of een B-cross rijd.”

Uitslag

1. Thymen Arensman
2. Eddy Finé
3. Ben Turner
9. Andreas Goeman
18. Yentl Bekaert

Deel dit bericht