Ellen (8ste) houdt lang stand in kopgroep, Fleur 12de en 2de belofte

CYCLOCROSS SWITZERLAND WORLD CUP BERN
Ellen maakte in Ruddervoorde lang een goeie indruk in een ijzersterke kopgroep van 4 rensters. Ze viel lichtjes terug in het slot en finishte 8ste. Fleur eindigde als tweede belofte 12de, Marthe finishte 24ste.

Samen met latere winnares Vos, Alvarado en Worst voerde onze Ellen de forcing in een koud Ruddervoorde. De kopgroep van 4 sloeg een kloof, maar in de voorlaatste ronde keerden toch nog een aantal rensters terug.

Ellen voelde de tol van de inspanningen en zakte lichtjes terug. Ze finishte 8ste in een ijzersterk deelnemersveld. Fleur startte erg sterk, zakte dan wat terug, maar kwam er terug bovenop in het slot. Ze reed als tweede belofte naar een sterke 12de plek. Onze tweedejaarsbelofte Marthe finishte als 7de, goed voor een 24ste plek in de daguitslag.

Ellen Van Loy:

“Ik hield lang stand in de kopgroep, maar op het eind ging het net iets te snel voor mij. Ik had ook niet het gevoel dat ik meer kon doen dan volgen. Toen de achtervolgers terugkeerden versnelde Kim en maakte ik een knieval. Ik moest mijn fiets opnieuw omdraaien en dan kraakte er mentaal wel iets. Het waren allemaal toppers bijeen in een hard tegen onzacht-confrontatie. Dit was heavy!”

Uitslag

1. Marianne Vos
2. Annemarie Worst
3. Kim Van de Steene
8. Ellen Van Loy
12. Fleur Nagengast (2de belofte)
24. Marthe Truyen (7de belofte)

Deel dit bericht