Ellen achtste in Ronse, jongeren doen het goed

CYCLOCROSS DVV TROPHY GP MARIO DE CLERCQ
Bij de dames reed Ellen in Ronse naar een 8ste plek in de einduitslag. Fleur eindigde 12de. Bij de beloften zetten onze eerstejaars Yentl en Andreas een mooie prestatie neer op de Hotondberg. Na een lange inhaalrace eindigden zij 15de en 19de.

Bij de dames ging Ellen traditioneel snel van start. Na een evenwichtige wedstrijd reed zij naar de 8ste plek. Fleur kon bij de start goed opschuiven en reed de hele wedstrijd net buiten de top 10. Na een dikke 40 minuten wedstrijd liep zij binnen op een mooie 12de plek.

Ellen Van Loy:

“Of het nu droog, nat, warm of koud is, het is altijd een lastig en eerlijk parcours hier in Ronse. Dit is cross. Het is een mooie omloop, maar niet mijn favoriete. De frisheid ontbrak wat na gisteren, maar ik ben blij met het resultaat.”

Fleur Nagengast:

“Bij de start kon ik langs de zijkant goed opschuiven. Ik voelde me wel sterk en ik denk dat ik een vrij constante wedstrijd heb gereden. Alleen de schuine afdalingen zijn niet echt mijn ding. Zonhoven ligt me in principe een stuk beter. Dan mag ik de top 10 als doel stellen.”

Uitslag Dames

1. Katie Compton
2. Maud Kaptheijns
3. Helen Wyman
8. Ellen Van Loy
12. Fleur Nagengast

 

Beloften – sterke eerstejaars

Bij de beloften leverden onze eerstejaars Yentl en Andreas een uitstekende prestatie. Op het zware parcours stonden zij hun mannetje tussen hun vaak oudere collega’s. Na een inhaalrace eindigden ze allebei in de top 20. Yentl finishte als 15de, Andreas werd 19de.

Yentl Bekaert:

“Ik stond nogal ver bij de start. Ik ben tijdens de wedstrijd zoveel mogelijk opgeschoven. De laatste ronde moest ik nog een paar plaatsen prijsgeven omdat ik even over mijn limiet was gegaan. Maar ik ben tevreden met deze top 15. Het is een parcours dat me ligt, vorig jaar won ik hier nog bij de junioren. Maar als eerstejaar is het verschil met de oudere mannen toch groot.”

Andreas Goeman:

“Vorige week kwam ik zwaar ten val in Gieten. Ik kampte met een hersenschudding en kon deze week niet trainen. Mijn start was niet zo goed, maar ik heb nooit gepanikeerd. Ik ben tevreden.”

Uitslag Beloften

1. Eli Iserbyt
2. Jens Dekker
3. Yannick Peeters
15. Yentl Bekaert
19. Andreas Goeman

Deel dit bericht