Ellen bijt door na valpartij en wordt beloond met podiumplek

CYCLOCROSS DVV TROPHY JAARMARKTCROSS NIEL
Ellen vocht voor wat ze waard was in de Jaarmarktcross in Niel. Ze maakte lang deel uit van een kopgroep van drie en finishte aan de meet als 3de. Bij de beloften leek Andreas op weg naar een 3de stek. Na materiaalpech finishte hij 6de.

In de tweede manche van de Sack Zelfbouw Trophy maakte Ellen deel uit van een kopgroep van drie, met Cant en Sels. Na een schuiver moest onze Telenet Fidea Lion de duimen leggen voor de wereldkampioene en Sels, maar hield ze knap haar concurrentes af in strijd om de derde podiumplek.

Ellen Van Loy:

“Ik denk dat iedereen wat verrast werd door de regen. Ik kwam ten val op de gladde ondergrond en raakte met mijn bovenbeen mijn stuur. Dat was even pijnlijk. Morgen start ik zeker als titelverdedigster in Gavere. Die wedstrijd komt niet in gevaar. Ik ben een taaie beer.”

“Na die val ontstond wel een kloofje in de kopgroep. Dat dipje kwam ik nooit meer te boven. Ik moest me reppen om Kim af te houden voor de derde plek. Ik ben blij dat dat lukte en dat ik op het podium sta.”

Uitslag dames

1. Sanne Cant
2. Loes Sels
3. Ellen Van Loy

Pech houdt Andreas (6de) van eerste podiumplek

In de tweede manche van de DVV-Trofee in Niel leek Andreas bij de beloften op weg naar zijn eerste podiumplek in een A-cross bij de beloften. Kettingpech in de voorlaatste ronde gooide roet in het eten. Yentl finishte in de top-15.

De Jaarmarktcross bood de beloften nog voor de regenval een supersnel parcours aan. Yentl en Andreas kenden niet de allerbeste start, maar schoven snel op naar de eerste gelederen. Daar maakte een omvangrijke kopgroep het mooie weer. Andreas onderscheidde zich en leek op weg naar een 3de plek.

Materiaalpech gooide echter roet in het eten. Andreas moest van de fiets en verloor kostbare plaatsen. Uiteindelijk beëindigde hij de wedstrijd als 6de, Yentl finishte 14de.

Andreas Goeman:

“Ik voelde me sterk vandaag. Ik startte niet denderend, maar kon snel opschuiven naar de voorste gelederen. Zo zette ik in ronde 2 een erg snelle ronde neer. Ik schoof op en reed op twee rondes van het eind zowaar in derde positie, met een kleine voorsprong op de eerste achtervolgers. Zelfs de koplopers waren niet buiten schot. Helaas kreeg ik net na de zandbak af te rekenen met kettingpech. Ik moest van de fiets en verloor kostbare seconden. Ik viel een paar plaatsen terug en kon een podiumplek op mijn buik schrijven.”

“Toch onthoud ik vooral het positieve gevoel vandaag. Enkele weken geleden zat ik nog in zak en as na mindere prestaties in Ronse en Lokeren. Ik behoor vandaag tot de sterkste Belgen. Ik hoop met deze prestatie dus zeker een wereldbekerselectie voor Tabor af te dwingen.”

Uitslag beloften

1. Ben Turner
2. Timo Kielich
3. Thomas Mein
6. Andreas Goeman
14. Yentl Bekaert

Deel dit bericht