Ellen demonstreert in Hasselt

CYCLOCROSS GP HASSELT RACE
Ellen reed in de Soudal Classics in Hasselt naar een prachtige eerste seizoenszege. Van start tot finish reed onze kranige dame aan de leiding. Marthe maakte het feest compleet met haar eerste top-10 plek in een A-cross.

Ellen Van Loy:

“De start is hier altijd van cruciaal belang. Ik pakte meteen de koppositie en gaf die nooit meer af. Het was een kunst om het vol te houden. Toen ik vertrok twijfelde ik. Zeven rondes is echt wel lang! Maar ik had een superdag en kon mijn tempo aanhouden.”

“De regen maakte het verraderlijk glad in het tweede gedeelte. In de slotronde wilde ik geen risico’s meer nemen. Ik heb de koppositie kunnen vasthouden en ben uiterst content met deze eerste seizoenszege. Dit doet deugd!”

“Al was niet de voltallige wereldtop hier aanwezig, ik klop toch maar mooi de wereldkampioene en de vrouw-in-vorm. Ik verbaas mezelf hier wel. Alles viel vandaag mooi in zijn plooi.”

Marthe Truyen:

“Het was plezant om eens op de tweede rij te kunnen starten. Meestal start ik achteraan, dus vandaag rook ik mijn kans. Ik stond achter Ellen en dat draaide goed uit. Ik reed zelfs even in derde positie!”

“Ik voelde wel dat ik dat niet kon houden, tussen namen als Cant en Sels. Maar ik had niet verwacht dat ik die 6de plaats kon verdedigen! Dat is toch mooi gelukt. Ik had echt een goede dag en kon blijven kracht zetten op mijn pedalen. Ik ben echt blij met mijn eerste top-10 plek in een A-cross.”

Uitslag

1. Ellen Van Loy
2. Denise Betsema
3. Sanne Cant
6. Marthe Truyen

Deel dit bericht