Ellen demonstreert in modderig Neerpelt

CYCLOCROSS SOUDAL CLASSICS GP NEERPELT WOMEN
Ellen Van Loy gaf een demonstratie in de openingsmanche van de Soudal Classics in Neerpelt. Van start tot finish reed ze in Domein Dommelhof op kop van de wedstrijd. "Ik zit nog een beetje met de reis van Amerika in de benen" reageerde ze na afloop van haar solo. "Maar ik mag niet klagen over mijn prestatie, winnen is altijd plezant!"

Van bij de start had Ellen de goede cadans te pakken. Toen enkele opponentes, waaronder Marthe Truyen (AA Drink Jongerenteam), in de eerste bocht tegen de grond gingen was Ellen al uit het zicht verdwenen. Na 1 ronde had ze al 10 seconden voorsprong op eerste achtervolger Laura Verdonschot.

Technische heerschappij

Ellen demonstreerde haar technische heerschappij op het modderige parcours in Neerpelt. Bij een passage over een greppel kon ze elke ronde haar voorsprong op haar concurrentes uitbouwen. “Met de regen werd toch een technische wedstrijd, waardoor het minder om snelheid en kracht draaide”, reageerde ze na afloop.

Solo

Halfweg liep de voorsprong op tot 18 seconden op Helen Wyman. Ellen bleef doorstomen en soleerde naar de zege. Enkel in de slotfase kon Brammeier nog naderen. “De vermoeidheid speelde wat meer op, waardoor ik de heuveltjes niet meer opraakte” aldus Ellen. “Op het einde kwam Brammeier nog bijna terug aansluiten. Maar ik had alles onder controle en liet haar wat naderen.”

“Winnen is plezant”

“Ik zit nog een beetje met de reis van Amerika in de benen. Ik klaag niet over mijn prestatie, maar het gevoel was nog niet 100%. De echte toppers staan hier niet aan de start, maar als ze thuisblijven speelt dat in mijn voordeel. Iedereen wint graag, of er nu tien of twintig aan de start staat. Winnen is altijd plezant” aldus een tevreden Ellen.

Uitslag GP Neerpelt

1. Ellen Van Loy
2. Nikki Brammeier
3. Helen Wyman

Deel dit bericht