Ellen en Quinten snellen naar derde stek in Polderscross

belgaimage-128344682-full
Op de Brico Cross in Kruibeke hebben de Telenet Fidea Lions twee podiumplaatsen aan het conto toegevoegd. Ellen snelde naar een derde plaats en bij de mannen was Quinten de sterkste na Van der Poel en Van Aert.
Maud Kaptheijns en Katherine Compton kozen al snel het hazenpad op het snelle, maar toch zeer technische parcours in Kruibeke. Achter hen was het onze Ellen van Loy die steeds de forcing voerde en al snel alleen de achtervolging inzette. Wereldkampioene Sanne Cant kwam in de laatste ronde nog wel opzetten maar Ellen hield haar netjes af. Met een sterke prestatie en een nieuwe podiumplaats voor onze kopvrouw als gevolg! 
Kanonstart van Tom

Geen aparte categorie voor de beloften vandaag in Kruibeke en dus stond Tom Pidcock voor zijn eerste cross van het seizoen meteen tussen de grote jongens. Tom moest, omdat hij nieuw is in de categorie en dus nog geen punten heeft, op de laatste startrij vertrekken. Geen probleem voor onze youngster, na een halve ronde in het veld reed hij al bij de eerste tien.

De andere Lions misten hun start ook niet. Met Daan, Corné, Quinten en Jim waren al onze renners in de eerste gelederen terug te vinden. In ronde twee probeerden  Daan en Corné het met twee om weg te rijden maar Van der Poel liet niet begaan. 

Quinten en Corné in de achtervolging

In ronde drie vond Van der Poel het welletjes en begon hij aan een solo. Van Aert probeerde, maar kreeg de kloof nooit meer dicht. Achter hen bundelden Quinten en Corné de krachten om de rest op achterstand te rijden, wat ook meteen lukte. Ze leken met zen tweeën te gaan uitmaken wie er mee op het podium mocht tot Corné erbij ging liggen en Quinten zo een vrijgeleide kreeg naar de derde plaats.

Corné bleef uit de greep van de achtervolgende groep en sleepte zo de vierde plaats in de wacht. Tom hield een hele cross stand in de groep met Sweeck, Merlier en Pauwels en finishte uiteindelijk negende in zijn eerste cross bij de grote jongens.

Uitslag: 
1. Mathieu van der Poel (Ned/Beobank-Corendon) in 1u04:46
2. Wout van Aert op 0:22
3. Quinten Hermans 0:44
4. Corné van Kessel (Ned) 1:13;
5. Laurens Sweeck 1:17;

9. Thomas Pidcock (GBr);
10. Daan Soete 1:27;
16. Jim Aernouts 3:31;

Deel dit bericht