Ellen gerustgesteld met vierde plek in Hamme

CYCLOCROSS DVV TROPHY FLANDRIENCROSS HAMME
Na een mindere prestatie in de wereldbekermanche in Zeven sloeg Ellen terug in de Flandriencross. In Hamme eindigde ze vierde. Bij de beloften eindigde Andreas na een inhaalrace net buiten de top-10.

Ellen vertrok als een pijl uit een boog in de Flandriencross. Ze vormde al snel een kopgroep met Kaptheijns, Cant, Noble en Compton. De top-3 bleek in de finale te sterk voor Ellen, maar ze kon wel Nikki Brammeier afhouden en na vier rondes de vierde plaats opeisen.

Ellen Van Loy:

“Na mijn mindere prestatie in Zeven vreesde ik even dat ik ziek zou worden. Gelukkig is dat niet het geval.”

“Ik ben toch wel gerustgesteld na deze wedstrijd. Van bij de start vloog ik erin. Gelukkig beschik ik nog steeds over een goeie start, die ben ik niet kwijt. Op het einde moest ik nog even doortrekken om Nikki (Brammeier) af te houden.”

“Deze week trek ik nog niet naar Spanje, ik houd thuis wel een eigen stage. Volgend weekend rij ik in Mol en Hasselt, maar daarna trek ook ik naar warmere oorden.”

Uitslag Dames

1. Sanne Cant
2. Ellen Noble
3. Katherine Compton
4. Ellen Van Loy

Klassement Ijsboerke Ladies Trophy

1. Katherine Compton
2. Helen Wyman + 02:38
3. Nikki Brammeier + 03:48
5. Ellen Van Loy + 05:01
19. Fleur Nagengast + 13:08

Beloften: Eerstejaars Andreas 12de

Andreas bemachtigde een 12de plek in de Flandriencross in Hamme. De 18-jarige renner uit Denderleeuw kende een mindere start in de derde manche van de DVV Verzekeringen Trofee. Hij dook in pakweg 40ste positie het veld in, maar maakte ronde per ronde terrein goed. Uiteindelijk kwam Andreas nog dicht in de buurt van de top 10 met een mooie 12de plek tot gevolg.

Andreas Goeman:

“Ik schoot goed uit de startblokken. Maar ze kwakten mij twee keer bijna tegen de dranghekken. Ik moest telkens remmen. Daardoor draaide ik pas in 40ste positie het veld in. Dan weet je dat het moeilijk wordt.”

“De eerste ronde kon ik al opschuiven, maar ik had niet meteen het supergevoel te pakken. Later kwam ik erdoor en dan reed ik volgens mij aan dezelfde snelheid als de koplopers. Ik bleef maar mannen inhalen en verlies uiteindelijk de spurt om de 11de plek. Als ik goed start kan ik wel vooraan meestrijden. Ik ben uiteindelijk wel content met mijn prestatie.”

“De slijkerige bocht maakt de Toyo Tires geen eenvoudige opdracht. Het was op techniek, maar ik reed er goed over. Ik vond het een toffe hindernis. Ik doe een zevende jaar apotheekassistent op school en leg daarvoor examens af in december. Dat wordt dus blokken en geen stage voor mij komende weken. Volgend weekend maak ik op vraag van de ploeg wel mijn debuut tussen de profs in Mol.”

Uitslag U23

1. Eli Iserbyt
2. Yannick Peeters
3. Thomas Joseph
12. Andreas Goeman

Deel dit bericht