Ellen rijdt naar tweede plaats in Otegem, Toon neemt vijfde stek in

belgaimage-160214038-full
Ellen Van Loy heeft de tweede plaats gepakt in de 'herkansingscross' in Otegem. De opvoedster van beroep moest enkel de duimen leggen voor Alicia Franck

Ellen Van Loy haalde het in de sprint voor de Britse Anna Kay en de Luxemburgse Christine Majerus.

Het was de Franse kampioene Marion Norbert Riberolle die als eerste het veld inreed. Achter haar streden Majerus, Kay, Van Loy en Franck om haar achterwiel. In de tweede ronde ontbond Franck haar duivels. De renster van Experza sloeg meteen een kloof op zeven rensters met daarbij Van Loy, Majerus, Norbert Riberolle, Kay, Manon Bakker,Karen Verhestraeten en Aniek van Alphen.

Van Loy zat de leidster aan met een viertal. Half cross dikte de groep achter de eenzame Franck aan tot negen rensters. Uiteindelijk kwam het tot een sprint met drie voor de dichtste ereplaats. Daarin toonde Ellen Van Loy zich net iets sneller dan Kay en Majerus.

Aerts vijfde

Het broederpaar Thijs en Toon Aerts startte uitstekend in Otegem. Achter de wereldkampioen, die weer weg reed van de rest, sloegen Tim Merlier en Gianni Vermeersch, de handen in elkaar. Achter dit duo volgden Toon Aerts, Wietse Bosmans en Jim Aernouts.

Toon Aerts reed afgescheiden op plaats vier na een ontketende MVDP en Merlier met Vermeersch. Tim Merlier liet zijn metgezel op twee ronden van het einde in de steek en verzekerde zich zo van de dichtste ereplaats. De strijd voor de laatste podiumplaats ging tussen Toon Aerts en Gianni Vermeersch.

Laatstgenoemde demarreerde en distantieerde zich van de voormalige Belgische kampioen. Toon Aerts kwam zelfs nog eens ten val en werd geremonteerd door Eli Iserbyt voor de vierde plaats. Jim Aernouts werd zesde, Thijs Aerts achtste.

Nicolas Cleppe werd tiende, terwijl belofte Yentl Bekaert twaalfde eindigde.

Deel dit bericht