Ellen snelt naar tweede plek na duizelingwekkende slotronde

CYCLOCROSS BERENCROSS MEULEBEKE
Ellen strandde op een zucht van de zege in de Brico Cross in Meulebeke. Ze finishte op enkele meters van wereldkampioene Sanne Cant na een duizelingwekkende slotronde. Ook Marthe toonde zich met een top-15 finish.

Een kopgroep van vijf rensters maakte het mooie weer in Domein Ter Borcht in Meulebeke. Ellen schoof attent mee en was bedrijvig in het kopwerk. Niemand kon voor afscheiding zorgen en samen doken de vijf dames een duizelingwekkende slotronde in.

Ellen probeerde er van op de kop een lange sprint van maken, maar moest aan het eind enkel nipt haar meerdere erkennen in de wereldkampioene. Een welverdiende tweede plek was het deel van onze Telenet Fidea Lion.

De 19-jarige Marthe Truyen reed in de achtergrond naar een top-15 plek, een mooie prestatie van onze tweedejaarsbelofte.

Ellen Van Loy (2de):

“Ik ben blij met deze prestatie. Normaal verlies ik in groepjes al eens snel het wiel van mijn voorgangster, maar vandaag lukte dat wonderwel goed. De manier waarop ik deze tweede plek behaal is hoopgevend.”

“Ik wilde zeker als eerste de slotronde ingaan en dat lukte ook. Zo kon ik zelf terug op adem komen en passeren was verduiveld moeilijk op dit parcours. Ik wist dat Sanne een move zou maken op de balken. Ik probeerde dat te verhinderen maar toch slaagde ze erin om me te passeren, chapeau.”

“Ik heb eigenlijk quasi geen last meer van de jetlag na ons Amerikaans avontuur. Ik voel me goed, slaap goed en kan makkelijk wakker blijven overdag. Ik ben wel nog wat vermoeid, maar dat kan ook wel van de trainingen komen.”

Uitslag

1. Sanne Cant
2. Ellen Van Loy
3. Loes Sels
15. Marthe Truyen

Deel dit bericht