Ellen top-5 in Lokeren

CYCLOCROSS BRICO CROSS TROPHY RAPENCROSS
Ellen reed bij de dames naar een solide top-5 plek. Ze weerde zich als een duiveltje in de vierde Brico Cross van het seizoen. Onze twee beloften kenden een lastige dag in Oost-Vlaanderen.

Ellen Van Loy:

“Ik volgde vandaag mijn gevoel en dat was goed. Ik kon niet sneller. Er zijn goede en slechte dagen en de andere vier rensters waren vandaag sterker dan mij. Punt.”

“Ik had geen last van de hitte. Ik heb voldoende kunnen hydrateren en mezelf koel gehouden. Het parcours was leuk, maar niet echt op mijn maat. Maar ik zoek geen excuses en ben tevreden.”

“Nu wacht een lange verplaatsing naar het Nederlandse Gieten voor de eerste Telenet Superprestige-manche. En nu moet ik nog eerst naar de dopingcontrole. Auwtsch!”

Uitslag

1. Sanne Cant
2. Laura Verdonschot
3. Loes Sels
5. Ellen Van Loy

Bij de beloften was het een ietwat teleurstellende dag voor de Telenet Fidea Lions. Yentl en Andreas startten allebei sterk in Park ter Beuken. Helaas kwam Yentl al snel ten val op zijn knie en moest hij de wedstrijd zo verlaten. Ook Andreas viel spectaculair in een greppeltje en werd zo teruggeslagen. Hij beëindigde de wedstrijd als 24ste.

Andreas Goeman:

“Vorige week had ik in Ronse al last van mijn rug. Ik heb alles laten deblokkeren voor deze wedstrijd. Ik startte redelijk goed, maar kwam ten val in de greppel. Daardoor speelden mijn rugklachten opnieuw op en deemsterde ik weg. Dit is voor mij een rotperiode. Ik hoop snel de knop te kunnen omdraaien.”

Yentl Bekaert:

“Ik ben op mijn knie ten val gekomen. Heel mijn been verkrampte toen ik terug vertrok. Ik had teveel pijn om verder te rijden. Een uurtje later ging het gelukkig al wat beter.”

Uitslag

1. Toon Vandebosch
2. Jarno Bellens
3. Loris Rouiller
24. Andreas Goeman
DNF Yentl Bekaert

Deel dit bericht