Ellen top in openingsfase WK, top-20 aan de finish

CYCLOCROSS WORLD WOMEN ELITE
Ellen ging als een pijl uit een boog van start op het WK in Valkenburg. De eerste ronde reed ze in het gezelschap van de allersterksten, aan de finish eindigde ze 19de.

Ellen had geen bang van het loodzware parcours op en rond de Cauberg. Samen met Sanne Cant en Christine Majerus verzorgde onze leeuwin een ijzersterke openingsronde in haar 41ste (!) wedstrijd van het seizoen. Daarna slopen er wat foutjes in haar ritme. Op de glibberende modder schoof ze een aantal keer weg en moest ze wat plaatsen toegeven.

Aan het eind van de wedstrijd kon Ellen op haar zevende wereldkampioenschap net een top-20 verzilveren met een 19de plek in de einduitslag.

Ellen Van Loy:

“Ik ging bewust snel van start. Ik had meteen het goede gevoel te pakken en je weet nooit wat er gebeurt. Maar ik wist dat het een lange en lastige wedstrijd zou worden. Mijn inspanningen bekocht ik in het tweede deel van de wedstrijd. De concurrentes kwam een voor een terug.”

“Ik had gehoopt op een iets betere prestatie van mezelf. Ik maakte wat foutjes en verloor tegelijkertijd heel wat van mijn energie. Maar ik heb me 100% gegeven en voluit gestreden. Het resultaat is wat het is en met Sanne Cant wordt toch een landgenote wereldkampioene.”

“In Gavere kon ik wel op een lastig parcours zegevieren. Daar ben ik nog steeds heel trots op. Ik vraag me soms af hoe ik dat heb klaargespeeld. Vandaag was ook een lastig parcours, maar op een WK groeit iedereen naar zijn hoogtepunt en is de internationale concurrentie enorm sterk. Of ik nog aan 50 wedstrijden raak dit seizoen? Ik zit nu aan 41 wedstrijddagen. We zullen wel zien.” (lachend)

Uitslag WK vrouwen Valkenburg

1. Sanne Cant
2. Catherine Compton
3. Lucinda Brand
19. Ellen Van Loy

Deel dit bericht