Ellen valt net naast podium in Kasteelcross

belgaimage-144611132-full
Ellen Van Loy heeft de vierde plaats behaald in de losse veldrit in Zonnebeke.

Het was Van Loy die de kopstart nam. Reeds in de openingsronde kregen we een kopgroep met drie. Daar maakten Van Loy, Nash en Sels deel van uit. Bij een nieuwe tempoversnelling, in de tweede ronde, van Ellen Van Loy moest Majerus er voorin af. Ook Loes Sels maakte een moeilijk moment mee waardoor we met Van Loy en Nash even twee leidsters kregen.

Sels overbrugde de kloof waardoor zich nog voor halfcross terug een kopgroep met drie vormde. Ellen Van Loy maakte een fout en viel letterlijk en figuurlijk weg bij de drie vluchters. Het sein dan voor Loes Sels om te versnellen. Zij vatte de voorlaatste ronde aan met een voorsprong van 15 seconden op Katerina Nash. Christine Majerus en Ellen Van Loy volgden op 35 seconden. Laatstgenoemde bleef de fouten opstapelen en moest zo ook Majerus laten rijden. Aan die posities wijzigde er in de slotronde niets meer.

Bij de mannen elite stonden twee Telenet Fidea Lions aan de aftrap. Nicolas Cleppe haalde de zevende plaats binnen terwijl Yentl Bekaert, nog steeds belofte, naar de 28ste plaats reed.

Deel dit bericht