Ellen Van Loy verlengt!

Ellen2
De kogel is door de kerk. Onze Ellen Van Loy doet er nog een jaar bij in de trui van de Telenet Baloise Lions.

Ellen reed dit seizoen al maar liefst 31 keer in de top 10. Uitschieters voor onze taaie leeuwin waren een bronzen medaille op het Belgisch kampioenschap in Antwerpen en een 8ste plek, als eerste Belgische, op het wereldkampioenschap in het Zwiterse Dübendorf. In Zonnebeke en Otegem mocht Ellen pronken met een podiumplek. Onze renster uit Herenthout zal in september aan haar achtste veldritseizoen in de Telenet Baloise Lions kleuren starten. Haar contractverlenging loopt tot eind februari 2021.

Ellen Van Loy:

“Ik wil nog minstens een jaar blijven genieten van de veldritsport. Ik denk nog niet aan stoppen. Ik leef me uit in het veld en voel dat ik op mijn niveau nog mooie resultaten kan behalen. Net onder het niveau van de absolute wereldtoppers ben ik een van de vaste waarden in het veld. Daar ben ik heel trots op. Op het WK veroverde ik als eerste Belgische een achtste plek. Van dat soort uitschieters kan ik enorm genieten.”

“Ik ben ervan overtuigd dat ik nog iets kan betekenen in de veldritsport”, aldus Ellen, die in september 40 kaarsjes mag uitblazen. “Ik ben jarenlang door de ploeg heel goed omkaderd. Ik voel me hier thuis, dus ik zie niet in waarom ik na al die mooie jaren nog van ploeg zou veranderen. Telenet Baloise Lions weet wat ze aan mij hebben, en ik weet wat ik van hen mag verwachten. Met Lucinda, Shirin, Fleur en Marthe verschijnen we volgende winter trouwens met een stevige vrouwenploeg in het veld.”

Deel dit bericht