Emotionele overwinning voor Quinten op spectaculaire be-MINE site

CYCLOCROSS ETHIAS CROSS BERINGEN MEN
In de Ethias cross in Beringen reed Quinten naar een fantastische eerste profoverwinning op Belgische bodem. Toon maakte het feest compleet met een tweede plek.

Tom Pidcock, Quinten en Toon maakten in Beringen de beste start. Toon zakte helaas al in de eerste ronde terug met prikkeldraad die in zijn wiel draaide. Pidcock maakte in ronde vier een schuiver en zo reed Quinten nog voor halfkoers plots solo aan de leiding.

Onze Telenet Baloise Lion pakte uit met een straffe solo. Ondanks inspanningen van Pidcock in de achtervolging raakte zijn leidersplek nooit meer in gevaar. Op een steenworp van zijn huis en onze service course reed hij naar zijn eerste profoverwinning op Belgische bodem. Toon schudde Pidcock nog af en maakte met een tweede stek het teamfeest compleet.

Nicolas Cleppe reed naar een mooie top-5 plek. Thijs Aerts finishte 8ste, Yentl Bekaert 13de. Zondag staat in Gavere de derde manche van de Telenet Superprestige op het programma, waar Quinten als leider aan de start verschijnt.

QUINTEN HERMANS (1ste):

“Dit is een speciale dag. Voor eigen publiek een eerste profoverwinning in België realiseren voelt echt fantastisch aan. Ik ben zelfs geëmotioneerd met deze overwinning. Al mijn hele carrière rijd ik tegen kleppers als Mathieu Van der Poel en Wout Van Aert. Ik moet echt hard knokken om eens te kunnen winnen.”

“Een paar dagen geleden zei ik nog in de krant dat ik vandaag de sterkste zou moeten zijn om te winnen. En dat was vandaag het geval. Hier heb ik lang voor moeten werken. Vandaag valt alles op zijn plek. Een goeie dag met goeie benen en dan nog een mooi parcours vlakbij huis. Ongelooflijk!”

TOON AERTS (2de):

“Ik wist niet goed wat er gebeurde in de eerste ronde. Ik dacht dat ik een paar spaken had gebroken op een recht stuk. Maar achteraf bleek dat er een stuk prikkeldraad in mijn achterwiel was gedraaid. Helaas verpestte dat mijn wedstrijd.”

“Ik zakte zo ver terug. Ik kon op dit heel zware parcours nog wel terugkeren naar de tweede positie, maar wilde natuurlijk niet vol gaan achtervolgen op mijn eigen ploegmaat en thuisrijder.”

UITSLAG

1. Quinten Hermans
2. Toon Aerts
3. Tom Pidcock
5. Nicolas Cleppe
8. Thijs Aerts
13. Yentl Bekaert

We ontvingen ook mooi nieuws uit Slovakije. Jim Aernouts reed er voor Steve Chainel naar de overwinning in de Grand Prix Podbrezová. Goed voor zijn tweede zege in het shirt van de Telenet Baloise Lions. Congrats Jimmy!

Deel dit bericht