Emotionele Thijs rijdt derde keer top-5 op WK, Tom kent off day

CYCLOCROSS WORLD U23
In Valkenburg reed Thijs naar een knappe vijfde plaats op zijn laatste WK als belofte. "Op zich ben ik tevreden, maar ik had ó zo graag eens op het podium gestaan" reageerde hij emotioneel na afloop. Tom kende een off-day op de Cauberg: "Ik weet niet wat er gebeurd is."

Thijs en Tom gingen doken in pakweg 10de positie de Valkenburgse modder in. Beide renners knokten zich in de wedstrijd en schoven gezamenlijk op naar de 6de en 7de positie. Even konden de Telenet Fidea Lions de handen in elkaar slaan, maar al snel werd duidelijk dat Tom geen goede dag kende.

Thijs zette door en kreeg een top-5 plek in het vooruitzicht. In het tweede deel van de wedstrijd kon hij afrekenen met de Fransman Benoist en de Nederlander Wouters. Onze 21-jarige renner finishte als vijfde en legt zo voor de derde keer beslag op een top-5 plek op het WK voor beloften. Een teleurgestelde Tom bolde als 15de over de meet.

Thijs Aerts:

“Op zich ben ik tevreden, maar ik had o zo graag eens op het podium van een WK bij de beloften gestaan na twee vierde plaatsen de afgelopen jaren. Vandaag eindig ik als vijfde. Daarmee zet ik een mooie reeks neer, wat weinigen op hun palmares hebben.”

“Aan de finish groette ik het publiek. Ik zal misschien niet veel wereldkampioenschappen rijden de komende jaren, dus moest ik er toch van genieten. Het is altijd leuk om mee te doen op een WK. De sfeer is hier altijd top.”

“Ik had het parcours liever zoals gisteren gezien. Vandaag was het iets meer opgedroogd en moest er meer gefietst worden. Ik was opgestaan met het gevoel dat er vandaag gelopen moest worden in diepe slijk, en dat was niet het geval.”

“Wat een geluk heb ik al een Belgische kampioenschapstrui. Dat is belangrijk voor mij. Ik wil die trui nog laten zien de komende weken en genieten van mijn laatste wedstrijden als belofte.”

Tom Pidcock:

“Ik weet niet wat er vandaag gebeurd is. Ik kon niet sneller dan dit. Je kunt het een off day noemen. Dit is een grote teleurstelling. Je kunt niet meer doen dan je best. Ik ben ontgoocheld, maar dit zal me op lange termijn wel helpen om nog meer motivatie te vinden.”

“Ik wist dat het een zwaar parcours was. Ik start nooit snel en ging nu ook niet snel van start, maar dan viel ik nog verder terug.”

Uitslag

1. Eli Iserbyt
2. Joris Nieuwenhuis
3. Yan Gras
5. Thijs Aerts
15. Tom Pidcock

Deel dit bericht