Ereplaatsen voor Telenet Fidea Lions in Leuven

CYCLOCROSS SOUDAL CLASSICS WAASLANDCROSS
De Telenet Fidea Lions hebben in Leuven drie toptienplaatsen laten noteren in de Soudal Cross in Leuven. Jim finishte als eerste leeuw op plek zes, Tom eindigde na een lekke band op zeven en Lars bolde binnen als negende.

De strijd om de zegebloemen was in Leuven niet aan onze ploeg besteed. Nochtans gaf Tom een goede indruk, maar net op het moment dat de kopgroep zich vormde, reed hij lek en moest hij in de achtervolgende groep weer aanpikken.

Het was uiteindelijk Jim die de ploegvaandel droeg. Hij glipte op twee ronden van het einde weg uit de groep met achtervolgers met Gianni Vermeersch en legde aan de finish beslag op een knappe zesde plek. ‘Heel content’, reageerde hij na afloop.

‘Ik was niet zo goed vertrokken, maar ik kon me makkelijk handhaven in de groep en maakte me sterk dat de posities nog zouden wisselen. Dat gebeurde ook en door verscheidene lekke banden van anderen kon ik redelijk makkelijk opschuiven.’

‘Ik heb afgewacht tot het tweede deel van de wedstrijd om te versnellen en Vermeersch ging mee. Uiteindelijk was hij sterker en werd ik zesde. Een mooie uitslag, mijn weekend is nu al geslaagd.’

Enkele seconden na Jim kwam Tom na zijn pech in het eerste deel van de cross als zevende over de finish. Lars plaatste zich als derde Telenet Fidea Lion in de top tien op plek negen. Verderop werd Quinten elfde, Corné zestiende en Thijs achttiende. Nicolas haalden net niet de top-20 op de 21ste plaats.

Deel dit bericht