Europees kampioen Aerts heer en meester in Niel

CYCLOCROSS SUPERPRESTIGE RUDDERVOORDE
Toon Aerts heeft de Soudal Jaarmarktcross in Niel op zijn naam geschreven. De Europees kampioen rondde een lange solo succesvol af. Kevin Pauwels werd na een lange inhaalrace tweede, Corné Van Kessel legde knap beslag op de derde plaats.

Het was Gianni Vermeersch die meteen het hele pak op sleeptouw nam. Kevin Pauwels kende problemen bij het oprijden van een brug en zakte hierdoor weg in het deelnemersveld. Jim Aernouts versnelde en kon zo afgescheiden de tweede ronde aansnijden. Achter de eenzame leider volgde een groepje met Toon en Thijs Aerts en Walsleben. Pauwels was dan reeds aan zijn inhaalbeweging begonnen en volgde op 40 seconden.

Jim Aernouts bleef fiks doorgeven. Achter hem sloegen Toon Aerts en Walsleben de handen in elkaar. Niet voor lang evenwel. Toon Aerts voelde zich immers de betere van de twee en overbrugde in zijn eentje de kloof naar zijn teamgenoot Aernouts. De twee bleven echter niet lang samen. Toon Aerts versnelde op een technische strook en hield op vijf ronden van het einde 5 seconden voorsprong op zijn teamgenoten Aernouts en de Nederlander Corné van Kessel. Wat verderop volgden Walsleben en Kevin Pauwels.

Jim Aernouts kon het hoge tempo van Corné van Kessel niet meer aan en hij haakte voorin af. Kevin Pauwels glipte over Walsleben en Aernouts zo naar de derde plaats.

Nog voor de passage aan het spinnenweb vervoegde Pauwels de Nederlander en liet hem even in de steek. Leider Toon Aerts sneed daarop een bocht veel te enthousiast aan en kwam ten val waardoor het duo Pauwels-van Kessel plots volgde op 17 seconden. Net voor het ingaan van de voorlaatste ronde gooide Kevin Pauwels Corné van Kessel van zich af en ging alleen op jacht naar Toon Aerts. Hij zou er echter niet in slagen de Europese kampioen te vervoegen. Toon Aerts kon uitgebreid het zegegebaar maken en hij volgt Kevin Pauwels op als eindlaureaat van de Soudal Jaarmarktcross.

Deel dit bericht