Fameuze dubbelslag voor Nicolas Cleppe in Ronde van Luik

IMG_3839-2
Nicolas Cleppe heeft voor een stunt gezorgd in de Ronde van de provincie Luik. Hij schreef in een mini Luik-Bastenaken-Luik zowel de slotetappe als het eindklassement op zijn naam. Andreas Goeman en Jim Aernouts maakten het ploegfeest compleet met eindwinst in het berg-en sprintklassement.

In de zware slotetappe met start en aankomst in Seraing trokken Jim Aernouts en belofte Andreas Goeman ten aanval. Goeman sprokkelde punten op de bergjes en nam zo de leiding in het bergklassement over van Thijs Aerts. Jim verzekerde zich dan weer van de eindwinst in het sprintklassement.

In de finale wachtte o.a. de beklimming van de Roche Aux Faucons. Nicolas Cleppe overleefde de schifting en maakte deel uit van een kopgroep van 6 renners. Op 3 kilometer van de streep trok hij onweerstaanbaar ten aanval. Hij reed solo naar de dagzege en schreef door zijn mooie voorsprong ook het eindklassement op zijn naam.

Nicolas Cleppe:

“Ik voel me al de hele week heel sterk. Maar de eerste twee ritten had ik iets te vroeg aangevallen. De afgelopen twee dagen had ik me koest gehouden in het peloton en vandaag wachtte dan de dag van de waarheid in een mini Luik-Bastenaken-Luik etappe. Deze ochtend had ik nog een berichtje gestuurd naar mijn vriendin Anke dat niemand me er bergop zou afrijden.”

“De etappe verliep ideaal voor ons, met Jim en Andreas present in een omvangrijke kopgroep. Onze eerste doelstelling was om met de ploeg de bergtrui en sprinttrui in ons bezit te houden. Die missie werd uitstekend volbracht door de mannen vooraan.”

“In de lastige finale bleven we vooraan uiteindelijk met 6 renners over. Ik had al serieus afgezien, maar had nog kruit in de benen voor een late uitval. De tweede aanval op enkele kilometers van de finish was de goeie. Ik stoomde solo naar de zege. Door mijn voorsprong en de bonificatieseconden haal ik ook nog eens het eindklassement binnen. Zalig!”

“Ik heb me nog nooit zo sterk gevoeld als deze week, maar dat is eigenlijk al de hele zomer het geval. Dit zorgt in ieder geval voor een morele boost met het oog op het veldritseizoen. We hebben deze week met de ploeg echt als een sterk blok gereden. Deze prestatie belooft ook veel moois voor de Tour de Wallonie, onze laatste rittenwedstrijd op de weg die volgend weekend van start gaat.”

Slotetappe

1. Nicolas Cleppe
2. Lennert Teugels
3. Eli Iserbyt

Eindklassement

1. Nicolas Cleppe

Bergklassement

1. Andreas Goeman

Sprintklassement

1. Jim Aernouts

Deel dit bericht