Fleur neemt leiding Wereldbeker beloften over, Ellen 11de in Duinencross

Fleur wipt naar de eerste plaats in het wereldbekerklassement voor beloften na de Duinencross in Koksijde. In de daguitslag eindigde ze 18de, tweede bij de beloften. Na een versnelling in de slotronde eindigde Ellen 12de.

Ellen kende een mindere start en reed na drie rondes in 17de positie. Door een versnelling in de slotrondes kon de Herentalse nog een aantal plaatsen goedmaken en zo 12de eindigen. Fleur volgde de eerste rondes in het spoor van Ellen. In het slot van de wedstrijd moest ze Ellen laten gaan, maar eindigde ze toch mooi 18de, bij de -23-jarigen zelfs als tweede! Daardoor neemt ze bij de beloften de leiding in het wereldbekerklassement over.

Fleur Nagengast:

“Ik wist dat mits een redelijke uitslag ik hier de leiderstrui U23 kon overnemen. Dat was het hoofddoel en ik ben erg blij dat dat gelukt is. Het was de eerste keer hier in Koksijde en de passages in het zand liepen best goed.”

“Ik hoopte dat ik bij Ellen kon blijven omdat zij vaak het goede spoor trekt. Ellen is een goede renster die vlot door het zand reed. In het slot van de wedstrijd reed ze toch weer weg. Ik wil de leiderstrui zeker verdedigen in de volgende manche in Denemarken.”

Ellen Van Loy:

“In het begin van de wedstrijd was het wringen en duwen. Op twee punten bleef ik hangen en daarvan moest ik even bekomen. Maar na de derde ronde kon mijn race echt beginnen. Dan heb ik de laatste ronde nog 4 of 5 rensters kunnen voorbijsteken. In het zand kon ik goed doortrekken.”

“Een 12de plek vandaag is oké. Met een 17de plaats had dit een baaldag geweest. Misschien had de cross voor mij nog een ronde langer mogen duren. Als ik de slachtoffers hier aan de aankomst rond mij zie liggen ben ik nog bij de goei.”

Uitslag (46 deelneemsters)

1. Maud Kaptheijns
2. Sophie De Boer
3. Sanne Cant
12. Ellen Van Loy
18. Fleur Nagengast

Wereldbekerklassement

1. Sanne Cant (210)
2. Sophie De Boer (190)
3. Kaitlin Keough (186)
6. Ellen Van Loy (126)
16. Fleur Nagengast (93)

Klassement Beloften Dames

1. Fleur Nagengast (93)
2. Emma White (86)
3. Ruby West (47)

Deel dit bericht