Fleur snelt naar haar eerste medaille op internationaal kampioenschap

CYCLOCROSS EUROPEAN CHAMPIONSHIPS ROSMALEN
Fleur heeft op het Europees kampioenschap in Rosmalen een bronzen medaille veroverd bij de dames beloften. Onze 20-jarige Telenet Fidea Lion pakte zo haar eerste internationale medaille in haar jonge carrière. Marthe Truyen finishte mooi in de top-10. Bij de dames elite bemachtigde Ellen een top-5 plek.

Marthe pakte uit met een knalstart in Nederland. Ze schoot weg in derde positie. Fleur had een iets mindere start, maar knokte zich terug in de wedstrijd. Aan het einde van ronde 1 maakte ze deel uit van een achtervolgende groep die streed om plek 3.

Fleur versnelde uit die groep en finishte na een lange solo als 3de. Marthe knokte in de achtervolging voor een top-10 plek. Onze 19-jarige uit Bevel finishte 10de op haar allereerste EK.

Fleur Nagengast:

“Ik ben heel blij met deze derde plek. Ik miste de start en had zo geen aansluiting met de snelsten. Ik moest gaan achtervolgen en kwam moederziel alleen op plek drie terecht. Ik zocht mijn tempo en na een lange jacht op de bronzen medaille kon ik die binnenhalen.”

“De afgelopen week voelde ik me al goed, dus ik wist dat het erin zat. Voor de start was er toch wel wat gezonde spanning. Alles moest meezitten in de wedstrijd. Buiten de start viel alles vandaag op zijn plek.”

Marthe Truyen:

“Dit jaar reed ik nog nooit zo een sterke start. Bij de line-up kwam er een plekje vrij op rij 2, dan ben ik natuurlijk daar gaan staan. Er kwam veel ruimte en op dat moment dacht ik bij mezelf: “Nu is de moment!” Het was een ingeving van het moment, maar op die manier reed ik maar mooi even als derde op het EK!”

“Ik wist dat ik die positie niet kon verdedigen. Ik ben zo snel mogelijk op zoek gegaan naar mijn eigen ritme. Op het einde werd het nog spannend voor een top-10 plek. Maar ik heb alles gegeven voor de top-10. Vorig jaar eindigde ik bij mijn debuut op het WK als 32ste. Een EK is natuurlijk nog wel anders, maar dit is toch mooi!”

Uitslag

1. Ceylin Alvarado
2. Inge Van der Heijden
3. Fleur Nagengast
10. Marthe Truyen

ELLEN TOP -5 BIJ ELITE

Al drie keer finishte Ellen in de top-5 op het Europees kampioenschap. In Rosmalen deed onze Telenet Fidea Lion dat kunstje nog eens over. Ze reed lang tussen de allersterksten en finishte 5de. Ellen pakte uit met een onversneden snelle start. Ze nam zowaar de hele openingsronde voor haar rekening en maakte zo deel uit van een sterke kopgroep van vier rensters. Onze Telenet Fidea Lion hield goed stand vooraan en moest pas in de laatste anderhalve ronde wat ruimte toegeven.

Ellen slaagde er toch in om een top-5 plek te behouden. Met dit puike resultaat zet ze een vierde top-5 plek neer op een EK.

Ellen Van Loy:

“De start was cruciaal op dit parcours. Ik beschik over dat wapen, en vandaag kwam dat dan zeker ook van pas. Geen enkele van mijn concurrentes drong aan om over te nemen, dus nam ik de hele openingsronde voor mijn rekening. Bij de eerste passage werd de schade duidelijk. Met vier renners bleven we vooraan over. In de technische passages was ik net iets minder sterker dan mijn concurrentes voor het podium. Misschien maakte dat net het verschil op het eind. Maar ik ben tevreden met deze prestatie.”

Uitslag

1. Annemarie Worst
2. Marianne Vos
3. Denise Betsema
5. Ellen Van Loy

Deel dit bericht