Fleur verovert leiderstrui na modderslag in Namen

DvG0axwXgAERbQB-2
In de zesde Wereldbekermanche in het Waalse Namen deed Fleur in gure omstandigheden een gooi naar de macht bij de beloften. Ze finishte als 2de belofte (16de in totaal) en neemt zo de leiderstrui over. Bij de heren beloften finishte Andreas 18de.

Met de knappe 16de plek tussen de wereldtop deed Fleur maar liefst 12 plaatsen beter dan afgelopen jaar in Namen. Ze verovert de leiderstrui bij de beloften met nog drie manches te gaan: Zolder, Pontchateau en Hoogerheide.

Fleur Nagengast:

“Ik heb heel constant gereden vandaag. Dat is heel belangrijk op deze omloop. Ik kon zo ronde per ronde opschuiven in het deelnemersveld. De start was lastig aangezien ik op rij drie moest vertrekken. Op die lange klim word je opgehouden en moest ik meteen een deel lopen. Maar in de slotronde kon ik nog twee rensters passeren, en daardoor ben ik nu zowaar wereldbekerleidster bij de beloften!”

“Voor Zonhoven moest ik afzeggen met rugklachten. Die rug speelt nu al minder op. Ik heb er nog last van, maar ik kan er wel mee rondrijden. Het was op de tanden bijten!”

Uitslag U23

1. Ceylin Alvarado
2. Fleur Nagengast
3. Marion Norbert

Klassement UCI World Cup U23

1. Fleur Nagengast 213p.
2. Evie Richards 210p.
3. Ceylin Alvarado 207p.

Andreas reed ‘s ochtends in druilerige omstandigheden naar de 18de plek bij de beloften. Ook vandaag bleven de Telenet Fidea Lions helaas niet gespaard van pech. Yentl kwam in de tweede ronde zwaar ten val op de verraderlijke schuine kant. Hij kermde van de pijn en moest de wedstrijd staken.

Andreas Goeman:

“Ik moest alle zeilen bijzetten om Mayer en Kerraud af te houden in de slotfase. Top-20 finishen op dit loodzware parcours als tweedejaarsbelofte en vierde Belg is een mooie prestatie. Daar neem ik genoegen mee. Meestal liggen de zware parcoursen me goed, maar op een of andere manier kom ik hier nooit super voor de dag. In Heusden-Zolder presteer ik vaak sterk, dus ik hoop er woensdag de goede lijn te kunnen doortrekken.”

Uitslag

1. Thomas Pidcock
2. Jakob Dorigoni
3. Eli Iserbyt
18. Andreas Goeman
DNF Yentl Bekaert

Deel dit bericht