Fraaie podiumplaats voor Ellen in Hoogstraten

CYCLOCROSS PARKCROSS MALDEGEM
Ellen heeft op een sterke manier een derde plaats gepakt in Hoogstraten. Lang leek ze op weg naar een tweede stek, maar in de laatste meters ging Wyman nog over haar. Jolien finishte als vijftiende.

Een kopstart was de inleiding van een bijzonder sterke wedstrijd van Ellen in Hoogstraten. Nadat Sophie De Boer het commando overpakte, bleef een terugval bij onze leeuwin uit. Een tweede plek leek haar deel te worden, maar in de laatste meters ging Helen Wyman in extremis nog over haar. Niettemin een prachtige podiumplaats voor Ellen.

‘De laatste loopstrook deed me de das om’, klonk ze achteraf. ‘De hele wedstrijd kostte me die strook veel krachten. Dat Wyman me klopt is geen verrassing. Ze is een betere loopster en bij mij was het vat helemaal leeg op het einde. Ik was diep gegaan en had krampen tot achter mijn oren. In de laatste rechte lijn, geraakte ik nog amper in mijn klikpedalen. Vol aanzetten voor een spurt ging niet meer. Dus ik ben heel blij met deze podiumplaats.’

Ook Jolien stond aan de start. Ze maakte tijdens de wedstrijd een stevige buiteling, maar gelukkig kon ze haar tocht verder zetten. Ze reed binnen op een vijftiende plaats.

Deel dit bericht