Fraaie podiumplaats voor Tom in Lille

CYCLOCROSS DVV TROPHY KRAWATENCROSS LILLE
Tom heeft de DVV Verzekeringen Trofee afgesloten met een prachtige podiumplaats. In Lille knokte hij zich naar een derde plaats na een zenuwslopende finale. Ook Lars (5e) en Corné (6e) nestelden zich keurig bij de eerste tien, waardoor alsnog het ploegenklassement nog werd binnengehaald.

De Lions vertolkten een prominente rol tijdens de slotmanche van de DVV Verzekeringen Trofee in Lille. Tom beet zich vast in het wiel van Mathieu van der Poel en Wout Van Aert bij iedere tempoversnelling en van de weinige keren dat het tempo stokte, achtte Lars zijn moment gekomen voor een speldenprik. Ze zorgden voor een zinderend koersverloop, maar in een zenuwslopende finale muisde van der Poel ervanonder. In de eindsprint voor de ereplaatsen snelde Tom naar een derde plek.

‘Lang geleden dat ik Wout en Mathieu zo lang van zo dichtbij heb kunnen aanschouwen’, klonk hij achteraf tevreden. ‘Maar eerlijk: ze waren allebei beter. Ik verdien mijn podiumplaats, maar het was afzien. Het viel nooit stil en dat was in mijn nadeel. Die derde plaats is mooi, maar niet het belangrijkste. Vooral die adrenaline van in de laatste ronde is gewoon kicken. Geweldig.’

Ook Lars spurtte mee voor een podiumplek. Na twee alles-of-niets-pogingen was het explosiefste buskruit echter al uit zijn benen verdwenen en moest hij genoegen nemen met een vijfde stek.

‘Ik heb me geamuseerd onderweg’, vertelde hij. ‘Alleen jammer dat niemand een aanvalspoging waagt als Wout en Mathieu even inhouden. Ik heb twee keer gedemarreerd, maar ik viel zelf ook telkens stil. En die krachten kwam ik te kort in de slotspurt. Ik probeerde nog wel aan te zetten voor een podiumstek, maar ik kwam te snel met mijn neus in de wind te zitten.’

Met Corné nestelde zich nog een derde Lion in de top tien van de dag op plek zes. Verder eindigden Jim op positie twaalf en werd Daan zeventiende.

Door de sterke ploegprestatie in de slotmanche, wonnen onze Lions ook nog het ploegenklassement. Naast de honneurs mochten ze zo op het eindpodium ook een cheque ter waarde van vijfduizend euro in ontvangst nemen. Die geldsom zal het team doneren aan het goede doel.

Deel dit bericht