Geslaagde eerste dag op het WK

DENMARK CYCLOCROSS WORLDS SATURDAY
Op de eerste dag van het wereldkampioenschap in het Deense Bogense reed Ellen knap naar een top-10 plek bij de dames. Eerder op de dag bewees Andreas zijn selectie waardig met een top-15 finish. Bij de junioren kwam Thibau als 4de erg dicht bij een podiumplek in zijn WK-debuut.

Hoewel Ellen vanop de tweede startrij moest vertrekken, miste ze haar start niet. Ze dook als derde het veld in aan het Deense kuststadje. Op de lastige schuine kant verloor ze even de controle, waardoor ze alleen moest achtervolgen. In die achtervolging stond ze meer dan haar mannetje. Ellen slaagde er uiteindelijk in net binnen de top-10 te finishen!

Ellen Van Loy:

“Na een slipper op de schuine kant verloor ik contact met de kop van de wedstrijd. Ik kwam dan alleen te zitten, maar voelde wel dat ik echt snelheid kon maken op de rechte stukken. In de slotronde keerde nog een groepje uit de achtergrond terug, maar ik kon een top 10 toch veiligstellen. Heel tevreden!”

Uitslag

1. Sanne Cant
2. Lucinda Brand
3. Marianne Vos
10. Ellen Van Loy

‘s Middags vertolkte Andreas al een mooie rol in de beloftenwedstrijd. Hij ging in een winderig Bogense uitstekend van start, maar viel letterlijk terug op de schuine kant. Andreas verloor echter nooit de moed en knokte zich weer in de wedstrijd. Hij raapte heel wat renners op en kreeg in de slotronde zelfs de top-15 in het vizier. Met een laatste inspanning kon hij de Amerikaan Petrov achter zich houden en de top-15 binnenrijven!”

Andreas Goeman:

“Na een minder BK doet als tweedejaarsbelofte hier top-15 rijden enorm veel deugd! Na ronde 1 kwam ik pas in 30ste positie door. Maar ik voelde dat er kracht in de benen zat en schoof ronde per ronde op naar plek 15. Met deze prestatie bevestig ik dat ik mijn selectie waard ben.”

Uitslag

1. Tom Pidcock
2. Eli Iserbyt
3. Antoine Benoist
15. Andreas Goeman

Bij de junioren stuurden we deze ochtend twee renners van het AA Drink Jongerenteam op pad. Thibau Nys en Ward Huybs verdedigden de Belgische kleuren meer dan eervol! Ze vertellen zelf hun verhaal:

Thibau Nys:

“Ik startte sterk en reed een tijdje in derde positie. Maar ik raakte de kluts even kwijt na een lekke band in de tweede ronde. Ik moest even bekomen maar in de tweede wedstrijdhelft kwam ik opnieuw in mijn ritme. Een voor een raapte renners op en kreeg ik zelfs het podium nog in zicht! Dat gaf me enorm veel moed. Maar ik kwam helaas net iets te laat en finishte 4de. Ik kon het niet meer overbruggen. Maar ik heb me goed herpakt en mag tevreden zijn over mijn prestatie.”

Ward Huybs:

“Ik startte heel sterk. Bij de eerste passage aan de meet zat ik meteen in de top-10. Maar dan keerde er veel volk terug uit de achtergrond. Toen Lennert en Thibau versnelden probeerde ik de kloof te dichten, maar ik schoof op de schuine kant helemaal naar beneden.”

“Maar ik mag zeker tevreden zijn met top-20 op mijn allereerste WK. Ik ben tevreden van mijn seizoen als eerstejaars. Het is toch niet makkelijk om te combineren met school (Ward studeert economie-wiskunde, red.). Nu kijk ik stiekem al wat uit naar volgend jaar.”

Uitslag

1. Ben Tulett
2. Witse Meeussen
3. Ryan Cortjens
4. Thibau Nys
17. Ward Huybs

Zondag treden om 11u Fleur en Marthe aan bij de dames beloften. Bij de heren elite verdedigen Toon en Quinten er de Belgische kleuren, Lars en Corné de Nederlandse om 15 uur Belgische/Nederlandse/Deense tijd!

Deel dit bericht