Glunderende Lars neemt met tweede plek in Gavere leiding over

CYCLOCROSS SUPERPRESTIGE GAVERE
Lars snelde in de derde manche van de Telenet Superprestige in Gavere naar een tweede plek. Daardoor neemt hij de leiding over van Quinten in het klassement.

Lars nam de kopstart in Gavere. Samen met Toon en Eli Iserbt sloeg hij al snel een kloofje. Toon was de volgende die zijn duivels ontbond, maar het was Iserbyt die uiteindelijk alleen wegreed.

Achter Iserbyt maakte Lars een opvallende remonte. In de laatste ronde rekende hij af met Sweeck en Pidcock in de strijd om plek twee. Toon finishte uiteindelijk moedig 6de, net voor Corné en Quinten. Nicolas legde beslag op plek 12.

In het klassement van de Telenet Superprestige neemt Lars ook de leiding over van Quinten. De Telenet Baloise Lions bezetten ook de eerste vier plaatsen in het algemene klassement.

LARS VAN DER HAAR (2de en nieuwe leider Telenet Superprestige):

“Ik sta hier te glunderen omdat ik gelukkig ben met deze podiumplek. Ik wilde vandaag heel graag op het podium staan. Ik voelde me de sterkste van mijn achtervolgende groep, al schoot ik in de laatste ronde nog volledig in kramp om Sweeck af te houden.”

“Elke puntje is o zo belangrijk in de Telenet Superprestige. Deze leidersplek is mooi meegenomen in dat opzicht. Na mijn vijfde winst in Woerden dinsdag is dit de perfecte afsluiter van mijn week. Ik hoop dit goede gevoel mee te nemen naar de volgende wedstrijden. Er volgen nu een heleboel crossen die me moeten liggen.”

“Ik startte vandaag heel sterk, maar in de tweede ronde viel ik vijf plekken terug omdat ik van de fiets moest. Dat was best kut, aangezien ik redelijk op mijn gemak zat in die tweede groep. Ik wilde graag mee met Toon en Eli.”

TOON AERTS (6de):

“Ik had een complete offday vandaag. Ik startte nochtans goed, maar schoof weg in een bocht omdat ik de lijnen niet goed volgde. Daarna zakte ik terug. Ik ben enorm diep gegaan vandaag. Ik hoop dat het bij deze mindere dag blijft met het oog op de Koppenberg komende vrijdag.”

Uitslag

1. Eli Iserbyt
2. Lars Van der Haar
3. Laurens Sweeck
6. Toon Aerts
7. Corné Van Kessel
8. Quinten Hermans
12. Nicolas Cleppe

Klassement Telenet Superprestige

1. Lars Van der Haar 37p.
2. Quinten Hermans 36p.
3. Corné Van Kessel 34p.
4. Toon Aerts 32p.

Bij de dames reed Ellen naar een top-10 plek. “Ik sukkel al een paar dagen met de luchtwegen. Ik wil dat niet inroepen als excuus, maar het hindert me wel. Hopelijk raak ik verlost van dit euvel tegen de Koppenbergcross. Het was vandaag afzien, amai!”

Uitslag dames

1. Yara Kastelijn
10. Ellen Van Loy
19. Marthe Truyen

Deel dit bericht