Goeman en Bekaert vallen net naast het podium

NETHERLANDS CYCLOCROSS SUPERPRESTIGE GIETEN
In het Nederlandse Gieten stond zondag de eerste manche van de Hansgrohe Superprestige op het programma. Bij de junioren legden Telenet Fidea Lions Andreas Goeman en Yentl Bekaert beslag op respectievelijk plek vier en vijf.

De overwinning ging naar Jelle Camps, die van bij de start meteen stevig doortrok. Slechts vier renners konden hem volgen, waaronder Goeman en Bekaert. Camps, Thymen Arensman en Toon Vandebosch reden samen de slotronde in, wat uiteindelijk een sprint tussen Camps en Vandebosch opleverde. Goeman en Bekaert reden als vierde en vijfde over de meet.

“Onze junioren hebben allen een goede wedstrijd gereden”, stelde Sven Vanthourenhout achteraf. “Vandebosch wist weg te rijden en Andreas en Yentl zaten in de achtervolgende groep. Ze wisten Vandebosch in te halen, maar Yentl moest niet veel later de rol lossen. Even maakte Andreas nog kans op het podium, maar op het einde had hij moeite om het hoge tempo te houden. Arne Vrachten eindigde tiende en dat is niet slecht als je ziet dat hij gisteren in Neerpelt al enorm hard heeft gereden. Ik kan zeker tevreden zijn met hun prestatie.”

Deel dit bericht