Goeman tevreden met 5de plaats in Gavere

CYCLOCROSS DVV TROPHY GP MARIO DE CLERCQ RONSE
Tweedejaarsjunior Andreas Goeman behaalde afgelopen zaterdag in Zele zijn tweede provinciale titel ooit. Hij toonde zich de betere met Florian Vermeersch en kroonde zich tot Oost-Vlaams kampioen. Een dag later in de vierde manche van de Superprestige moest Andreas tevreden zijn met een vijfde plaats.

“Hier kan ik zeker tevreden mee zijn”, liet hij na afloop weten. “Het werd snel duidelijk dat Toon Vandebosch de lakens naar zich toe zou trekken. Hij ging als een razende tekeer en niemand had een antwoord klaarliggen. Het werd een open strijd voor die twee overige podiumplaatsen, maar in de laatste twee ronden kende ik een dipje.”

“Op de loodzware omloop van Asper Gavere werd alles afgestraft en doordat ik al een wedstrijd in de benen had, werd dat podium niet meer haalbaar. Uiteindelijk eindigde ik vijfde en daar mag ik zeker tevreden mee zijn. Vooral die provinciale titel doet enorm deugd. Volgend weekend staat de wereldbeker van Koksijde op het programma, een wedstrijd waar ik reeds ruime tijd naar uit kijk”, aldus Andreas Goeman.

Deel dit bericht