Goeman zevende in Zonhoven

juniorentflzonhoven
De tweede manche van de Ridley Cup te Zonhoven werd gewonnen door de Brit Tom Pidcock. Thymen Arensman en Jelle Camps vervolledigden het podium. Beste Telenet Fidea Lion was Andreas Goeman op een zevende stek.

De snelste start was voor Jelle Camps. Gedurende de eerste ronde bepaalde hij het tempo. Een ronde later schudde de Brit Tom Pidcock aan de boom en sloeg meteen een gaatje. Hij wist al snel zijn voorsprong uit te bouwen en zijn overwinning kwam niet meer in het gedrang.

Andreas Goeman, die woensdag tijdens de parcoursverkenning nog ten val kwam en er een verstuikte pols aan overhield, reed de hele tijd rond een tiende plaats. Op het einde kwam de renner uit Oost-Vlaanderen nog sterk opzetten met een zevende plaats als eindresultaat. “Mijn pols en rug deden toch nog veel pijn door mijn valpartij. Ik kon een mooi tempo ontwikkelen maar een extra versnelling had ik niet in de benen.”

Yentl Bekaert kende een goede eerste wedstrijdhelft, maar zakte naderhand wat terug. “Ik voelde me echt wel sterk in het begin. Ik had zicht op het podium tot ik wat over mijn toeren ging. Gas terugnemen was de enige optie om op het eind nog iets te kunnen proberen. Door een tuimelpartij in de laatste ronde kwam er dat jammer genoeg niet meer van.” Bekaert werd uiteindelijk twaalfde.

Arne Vrachten schoot slecht uit de startblokken en door een val in de befaamde kuil vertrok hij opnieuw vanop de laatste plaats. “Ik was meteen op achtervolgen aangewezen. Ik verloor enorm veel tijd en werd constant opgehouden. Uiteindelijk kon ik nog wat opschuiven, maar de pech mag toch eindelijk stoppen hoor.” Vrachten legde beslag op de 17de plaats.

Deel dit bericht