Goossens 14de bij rentree

kobetoitoicover
Kobe Goossens is 14de geëindigd in de eerste manche van de Toi Toi Cup in het Tsjechische Tabor. Een mooi resultaat na een jaar inactiviteit op de crossfiets, al was hij zelf in eerste instantie niet helemaal tevreden.

“Ik werd pas bij de laatsten naar de start geroepen en op deze omloop is het zeker in de eerste kilometer moeilijk voorbijsteken”, legt Goossens uit. “Na een halve ronde reed ik rond op de 40ste plaats, maar wel met een achterstand van meer dan een minuut op de kop van de wedstrijd. Ik kon weliswaar renner per renner opschuiven waardoor ik al snel de top-20 binnendook.”

“Bij het ingaan van de voorlaatste ronde had ik nog even zicht op de 11de plaats, maar dat bleek te veel van het goede. Een 14de stek was het hoogst haalbare, hoewel ik het goede gevoel op de fiets nog miste. Hopelijk gaat het volgende week in Gieten nog een pak beter.”

Kobe Goossens zag afgelopen seizoen in het water vallen door een zware valpartij in de Superprestige van Zonhoven. Daarbij liep hij een ontsteking op aan de knie en was hij voor een lange tijd buiten strijd. Begin september liep hij op training dan ook nog eens een schouderbreuk op, waardoor zijn wederoptreden in het veld moest uitgesteld worden tot Tabor.

De zege in Tabor ging naar de Tsjech Michael Boros, die het haalde voor zijn landgenoot Tomas Paprstka en Jens Adams. Bij de vrouwen was thuisrijdster Karla Stepanova de beste. Zij haalde het voor haar landgenote Pavla Havlikova en de Nederlandse Geerte Hoeke.

Deel dit bericht