Gretige Lions sterk in blok in Valkenburg

meeusengoed
Met Tom Meeusen (4de), Toon Aerts (6de) en Corné van Kessel (8ste) toonden de Telenet Fidea Lions zich gretig in blok op de Cauberg. Na drie manches in de Telenet UCI World Cup staat Toon Aerts in de top vijf, Meeusen schuift enkele plaatsen op.

De blitzstart was voor Lars Van der Haar en Wout Van Aert. De Nederlander ging echter al snel onderuit en moest dankzij de hulp van zijn pijlsnelle mecanicien Peter Meere een schoenwissel van zeven (!) seconden uitvoeren in de materiaalpost. Daardoor werd de Europese kampioen wat achteruit geslagen, waarna Van Aert het hazenpad nam.

Van der Poel sloeg zijn motor aan en reed iets voor halfweg het gaatje toe. Het topduo leek echter niet zinnens om veel samen te werken en lieten een pak renners terugkomen. Michael Vanthourenhout, Kevin Pauwels, Tom Meeusen en even Toon Aerts kwamen aansluiten. De Nederlandse kampioen zag de uitbreiding van de kopgroep niet zo zitten en zette aan.

Van Aert gooide zich in de achtervolging, maar ging daarbij tegen de grond. Een gretige Meeusen viel mee en Vanthourenhout werd opgehouden. De wereldkampioen werd dan nog eens tegengehouden door een sputterende ketting. Voor Van der Poel lag de overwinning plots voor het grijpen. Vanthourenhout en Van Aert maakten er dan maar een strijd voor plaats twee van.

Uiteindelijk was het de opkomende Van Aert die de tweede stek nog pakte. Meeusen werd mooi vierde, Aerts hield Van der Haar nog af en van Kessel haalde opnieuw de top tien. Voor Daan Soete was een negentiende plaats weggelegd. Van Aert vergroot zo zijn voorsprong in het algemeen klassement van de Telenet UCI Wereldbeker, want Van der Poel ontbrak in de Amerikaanse manches. Aerts komt uitstekend te staan in dat klassement, net als Meeusen.

Deel dit bericht