Hermans demonstreert op de Raidillon

hermansspa
Quinten Hermans heeft een ware demonstratie afgeleverd tijdens de Superprestige-manche in Spa-Francorchamps. De Europese kampioen versloeg Belgisch kampioen en collega-Telenet Fidea Lion Thijs Aerts en Joris Nieuwenhuis. Nicolas Cleppe werd sterk vierde.

Is er dit seizoen iets te doen aan de hegemonie van Quinten Hermans in de Hansgrohe Superprestige? De Limburger was eerder al de sterkste in Zonhoven en Ruddervoorde en legde in Gieten en Asper-Gavere telkens beslag op de tweede plaats. In Spa-Francorchamps achtte Hermans de tijd rijp voor een nieuwe zegetocht. De tweevoudige Europese kampioen bij de beloften trok al in de eerste ronde in het offensief, vergrootte stelselmatig zijn voorsprong en zag zijn tegenstanders pas op het podium terug. In de laatste ronde had hij zelfs nog tijd over om te genieten van de omgeving.

Joris Nieuwenhuis, Hermans’ grootste concurrent in de Superprestige, leek lange tijd op weg naar de tweede plaats. De Nederlander werd in de slotronde echter nog voorbijgereden door Thijs Aerts. De Belgische kampioen uit Rijkevorsel was slecht uit de startblokken geschoten, maar raapte daarna tot zijn eigen verbazing de concurrentie één voor één op.

Nicolas Cleppe viel net naast het podim, maar blijft goede zaken doen in het algemene klassement van de Superprestige. Kobe Goossens stapte in de derde ronde uit de wedstrijd.

In het algemene klassement van de Superprestige telt Hermans 73 punten, Nieuwenhuis volgt op vijf eenheden. Nummer drie Nicolas Cleppe telt al 17 punten achterstand. Na Spa-Francorchamps staan er nog drie manches op het programma.

HERMANS: ‘OP EIGEN TEMPO WEGGEREDEN’

De vroege aanval van Hermans was niet gepland, bekent de Europese kampioen. “Het was de bedoeling om in de technische passages op kop te beginnen, maar mijn tempo lag hoog genoeg om weg te rijden. Daarna kon ik mijn voorsprong ronder per ronde uitbouwen. In de laatste ronde was de kloof groot genoeg en had ik zelfs tijd om te genieten. Als je een hele cross alleen op kop rijdt, is het eens leuk om te luisteren wat de supporters allemaal roepen. Al blijft het ook dan nog afzien.” Voor Hermans was het al zijn vijfde overwinning van het seizoen. “Deze zege schat ik heel hoog in. Alle toppers stonden aan de start, dan is het extra mooi om te winnen.”

AERTS: ‘HEB MEZELF VERRAST’

Thijs Aerts kwam in de eerste ronde pas als tiende door, maar vocht zich toch nog naar de tweede plaats. “Met deze prestatie heb ik mezelf verrast”, hijgde de Kempenaar na. “Normaal gezien is dit mijn parcours niet, maar omdat ik de voorbije crossen steeds een dipje kende, was ik vandaag wat rustiger gestart. Die frisheid heeft op het einde het verschil gemaakt. Deze tweede plaats doet heel veel deugd, maar de mensen moeten in de toekomst niet verwachten dat ik in zo’n wedstrijden vooraan zal rijden. Daarvoor ben ik toch iets te zwaar.”

Deel dit bericht