Hermans en Van der Haar op het podium in Pelt

peltpodiumRG
Met Quinten Hermans op twee en Lars Van der Haar op drie stonden er twee Telenet Baloise Lions op het podium van de GP Pelt, de opener van Rectavit Series. De overwinning ging voor het vierde jaar op rij naar Laurens Sweeck.

Quinten Hermans leek een tijdlang af te stevenen op winst, maar moest uiteindelijk vrede nemen met een tweede plaats in Pelt.

“Met Laurens Sweeck heeft de sterkste renner gewonnen”, erkende de Telenet-Baloise Lion. Hermans was een tijdje met Thijs Aerts op pad en halfweg cross was hij alleen leider. “Ik had meer dan 10 seconden voorsprong. Als je dan zoals Laurens uit de achtergrond kan terugkeren en wegrijden, dan ben je gewoon beter. Ik heb geen probleem om me daarbij neer te leggen. Ik vermoed dat hij op die langere rechte stukken meer kon recupereren dan mij en hij iedere keer daardoor frisser aan de technische passages kwam, waar hij het verschil maakte.”

“Zo’n cross als vandaag maak je niet zo vaak mee tijdens het seizoen. In het begin probeer je dezelfde lijnen te volgen als tijdens de verkenning”, gaf hij nog mee. “Maar door de regen en de wedstrijd van de dames lagen die sporen plots veel dieper en moest je andere lijnen zoeken. Pas in de derde of vierde ronde had je echt door waar je het best kon rijden. Het was echt lastig vandaag, maar ik kan leven met die tweede plek. Ik bots hier alweer op een sterk blok van Pauwels Sauzen-Bingoal. Zij spelen hun pionnen heel slim uit: gisteren met Vanthourenhout en Iserbyt in Meulebeke, vandaag met Sweeck hier in Pelt. Nu wordt het zaak om goed te recupereren. Ik heb nu echt koud en moet toch even bekomen.”

Lars Van der Haar finishte zondag als derde in de GP Pelt. “Ik hoop dat ik de lijn kan doortrekken na deze prestatie”, zei de Nederlander na afloop. Van der Haar reed in Meulebeke naar een vijfde plaats, zondag eindigde hij op het podium.

Van der Haar begon sterk in Pelt, nam de kop, maar aan de balkenpassage schakelde hij zichzelf uit. “Ik was heel enthousiast aan de cross begonnen, maar vatte met mijn beperkte techniek iets te snel die balken aan. Bij de eerste balk schoot ik uit mijn pedaal, dan weet je dat je de tweede niet gaat halen en ik viel. Het was een mooie val in de blubber en daarvan moest ik toch even herstellen. Daarna ben ik er nog één keer over gesprongen, maar de andere keren besloot ik te lopen omdat ik de vermoeidheid voelde. Of er zonder die val vandaag meer had ingezeten? Dat ga ik niet zeggen. De andere jongens waren gewoon sterker. Ook Laurens Sweeck moest van ver terugkomen om te winnen en doet het toch.”

“Al bij al ben ik tevreden met deze uitslag. Zoals wel vaker heb ik het bij de start van het seizoen moeilijk, maar ik groei toch gestaag naar mijn betere niveau. Hopelijk kan ik de komende weken die lijn doortrekken.”

Thijs Aers finishte als tiende in Pelt, Jim Aernouts als twaalfde. Bij de vrouwen was er een vierde plaats voor Ellen Van Loy. De cross werd gewonnen door de Nederlandse Ceylin del Carmen Alvarado voor haar landgenotes Yara Kastelijn en Shirin Van Anrooij.

Deel dit bericht