Hermans met rugpijn naar derde plaats

hermanspodiumzeven
Quinten Hermans blijft het goed doen in de Telenet UCI World Cup. De Europese kampioen werd derde in de vierde manche in het Duitse Zeven. Ook Nicolas Cleppe en Kobe Goossens deden het uitstekend.

Cleppe werd immers mooi vijfde, voor Goossens. Beiden kwamen sterk voor de dag, dus. Voor Thijs Aerts, die nog wel goed startte, liep het minder goed. Hij eindigde uiteindelijk als twaalfde. “Uiteindelijk ben ik zeer tevreden met de prestaties. Drie van de vier Telenet Fidea Lions staan in de eerste zes. We zijn zeer goed bezig”, vertelde Kris Wouters achteraf.

Belgisch kampioen Thijs Aerts nam de start voor zijn rekening op het snelle parcours in Zeven, meteen gevolgd door de Nederlander Joris Nieuwenhuis en Quinten Hermans. Wereldkampioen Eli Iserbyt ging minder goed van start en was een ronde op achtervolgen aangewezen. Pas in de tweede ronde maakte hij de aansluiting, in zijn zog volgde Bertolini waardoor we met Aerts, Nieuwenhuis en Hermans vijf leiders kregen. 

In dat groepje moest Aerts na enkele versnellingen van de Italiaan en de West-Vlaming de rol lossen. Iets over halfweg cross moest ook Europees kampioen Hermans het trio laten rijden. Nieuwenhuis gaf een sterke indruk en ging vooral op de heuveltjes fel tekeer. Finaal zou ook de Italiaan afhaken. In een spannend slotduel delfde Iserbyt uiteindelijk het onderspit tegen Nieuwenhuis, die volgend seizoen uitkomt voor de opleidingsploeg van Giant-Alpecin. 

Hermans klopte in de sprint Bertolini voor de derde plaats en snoept zo enkele kostbare punten af van de Italiaan. Joris Nieuwenhuis wordt meteen ook de nieuwe leider in het klassement van de Wereldbeker. De Nederlander telt 110 punten, tien meer dan Gioele Bertolini, die de eerste Wereldbeker won in Valkenburg en in Zeven vierde werd. Quinten Hermans staat met twee derde plaatsen op een derde plaats met 90 punten.

Deel dit bericht