Hermans opent Wereldbeker met schitterende derde plaats

qh3jc
Quinten Hermans legde zondag op de Jinge Cross in Iowa, de eerste wedstrijd van de Telenet UCI World Cup, beslag op een schitterende derde plaats. Bij de vrouwen finishte Ellen Van Loy als twaalfde.

Tegen Mathieu Van der Poel viel in Iowa niets te beginnen. De Nederlandse kampioen ging er in de eerste ronde alleen vandoor en werd niet meer bedreigd voor de zege. Quinten Hermans vocht met Laurens Sweeck een duel voor de tweede plaats uit. In de sprint moest Hermans de duimen leggen.

“Een derde plaats is een fantastisch resultaat”, aldus Hermans. “Ik heb even geprobeerd om naar het wiel van Mathieu te rijden, maar wist al snel dat dit niet mogelijk zou zijn en dat ik mij te veel pijn zou doen. Hij reed te snel. Zijn bochtentechniek is ook zo uitstekend. Met Laurens Sweeck had ik de perfecte compagnon om te gaan voor een podiumplaats. Ik hoop zo verder door te kunnen werken en de ereplaatsen op te stapelen dit seizoen”, gaf een gelukkige Hermans mee.

Lars Van der Haar werd vijfde in Iowa en Toon Aerts zevende. Daarna volgden nog Daan Soete (11de), Corné Van Kessel (12de) en Jim Aernouts (13de). Zij bleven allen Wout Van Aert voor. Mede door materiaalpech kwam de wereldkampioen niet verder dan de 14de plaats.

Ellen Van Loy legde in de vrouwencross, die gewonnen werd door de Tsjechische veterane Katerina Nash, beslag op de twaalfde plaats.

Deel dit bericht