Hermans pakt tweede plek in Gavere

CYCLOCROSS SUPERPRESTIGE ASPER-GAVERE
De Superprestigecross bij de beloften in Gavere is een tweestrijd geworden tussen wereldkampioen Eli Iserbyt en Europees kampioen Quinten Hermans.

Iserbyt trok uiteindelijk in de slotronde het laken naar zich toe, Hermans moest genoegen nemen met de dichtste ereplaats maar blijft wel leider in de tussenstand van de Superprestige. Hij totaliseert 58 punten, drie meer dan de Nederlander Joris Nieuwenhuis die derde werd in Gavere.

Het was Yannick Peeters die een vinnige start nam. Hij kon een kloof slaan maar viel dan letterlijk en figuurlijk weg als leider. Het sein voor Iserbyt, Hermans en Nieuwenhuis om aan de leiding te gaan fietsen. Nicolas Cleppe en de Nederlander Gosse van der Meer volgden wat vederop. Sieben Wouters, Thijs Aerts en de Tsjech Adam Toupalik knokten voor de zesde plaats.

Iserbyt trok in de tweede ronde fors door, Hermans moest op kant met een opspelende ketting en ook Nieuwenhuis moest voorin de rol lossen. Meteen leek de wereldkampioen op weg voor een lange solo, maar Hermans beet door en kon zich voor halfkoers alsnog bij de leider voegen.

Meteen was de trend gezet voor een bitsige strijd met de overwinning als inzet. Hermans bleek de betere op de rechte stukken terwijl Iserbyt op de technische stroken beter voor de dag kwam. In de slotronde kraakte Hermans dan toch. Iserbyt kon zo solo naar de zege rijden en zou aan de eindmeet zelfs nog meer dan een halve minuut voorsprong hebben op Hermans.

Deel dit bericht