Hermans sprint naar tweede Europese titel

hermansjuicht
Quinten Hermans (Telenet Fidea Lions) heeft zaterdag in het Franse Pontchâteau zijn Europese veldrittitel bij de beloften verlengd. De 21-jarige Limburger liet in de sprint de Nederlanders Joris Nieuwenhuis en Sieben Wouters achter zich. Thijs Aerts finishte als negende, Nicolas Cleppe werd 13e

De drie Telenet Fidea Lions bezetten de drie eerste Belgische plaatsen op dit EK. Op de snelle omloop in het natuurpark Coét-Roz bleef een peloton van zo’n 15 renners lange tijd samen. Af en toe werden weliswaar enkele prikjes uitgedeeld, onder meer door Eli Iserbyt in de tweede ronde, maar zonder al te veel succes, telkens keerde een grote groep terug.

Iets over halfweg leek er zich dan eindelijk een groepje van vijf los te rukken, met de Italiaan Gioele Bertolini, de Nederlanders Nieuwenhuis en Wouters, Hermans en de Fransman Clément Russo. Ook hun poging strandde evenwel. Aerts pakte vervolgens uit met een stevige versnelling, maar ook hij wist niet lang voorop te rijden. Daarna was het de beurt aan Hermans om op de trappers te gaan staan. Hij dunde het pak uit tot zeven renners in de voorlaatste ronde.

Iserbyt en Aerts verzeilden in een tweede groepje. Net voor het ingaan van de laatste ronde maakten ze nog even de aansluiting, maar het vet was bij het duo duidelijk van de soep. Net voorbij de laatste passage aan de finish muisde de Fransman Bonnet er vanonder en was het aan de Nederlanders, nog met twee vooraan, om het gat te dichten. Ook de laatste lastige klimstrook bracht weinig soelaas en finaal zou gesprint worden om de zege. Hermans nam al snel de kop en hield stand.

Deel dit bericht