Hier zijn de Telenet Fidea Lions!

SBEtelenetfidealions
In het Sven Nys Cycling Center in Baal is zaterdagnamiddag het nieuwe Telenet Fidea Cycling Team voorgesteld. Maar zeg voortaan maar Telenet Fidea Lions!

“Achter de schermen hebben wij de voorbije maanden heel hard gewerkt om mijn sterktepunten te koppelen aan de sterktepunten van het Telenet Fidea team”, legt teammanager Sven Nys uit. “De combinatie van al die sterktepunten vormt nu één krachtig en dynamisch geheel en we vonden dat bij dat nieuwe geheel ook een nieuwe naam hoorde: de Telenet Fidea Lions!”

In het logo is te zien hoe de manen van de leeuw wapperen van het snel fietsen. De leeuw geldt ook als de koning van de jungle, een heel krachtig wezen. “Klopt, en die kracht willen wij als team ook uitstralen en tonen!”, stelt Nys. “Maar de leeuw is ook een dier wat heel veel kinderen en jongere supporters aanspreekt. In de loop van de winter willen wij ons zeker ook naar hen richten met onze leeuw.”

OOK NIEUW: AA DRINK JONGERENTEAM

En niet alleen aan de jonge supporters wordt gedacht, ook aan de jongste crossers. Jeugdwerking ligt Sven Nys immers na aan het hart. “Binnen de cyclocross wil ik de rol van ambassadeur blijven opnemen. Als we willen dat de cross een mooie toekomst blijft hebben, dan moet er op een verantwoordelijke manier met jeugdrenners omgegaan worden. Bij Telenet Fidea hebben ze de voorbije jaren heel mooi werk geleverd met de junioren, maar we willen die piramide nu nog verder uitbreiden.”

“Wij zullen daarom vanaf 1 januari 2017 samenwerken met het huidige Kalas Cycling Team, een jongerenteam dat al jaren erg gestructureerd werkt en renners vanaf de miniemencategorie begeleidt en traint. Op die dag zal de club ook meteen van naam veranderen en wordt dat het AA Drink Jongerenteam.”

“We nemen de club niet over. Ze blijft op zichzelf bestaan in de bestaande structuur en met de huidige bestuurders en trainers. De ploegleiders van de Telenet Fidea Lions, en dan vooral Sven Vanthourenhout als huidige ploegleider van de junioren – gaan de renners wel mee opvolgen en gaan samen met het bestuur van het jongerenteam op zoek naar nieuw talent.”

“Dat talent wordt dan niet meteen bij de Telenet Fidea Lions ondergebracht, maar zal de kans krijgen om rustig te ontpoppen bij het AA Drink Jongerenteam. Doorgroeien naar de beloften van de Telenet Fidea Lions wordt voor hen makkelijker, terwijl de renners niet op té jonge leeftijd in een professioneel team moeten ondergebracht worden.”

“Dat wil ook zeggen dat het Young Telenet Fidea Cycling Team in de toekomst geen nieuwe junioren meer zal aanwerven, daarvoor is er de samenwerking met het AA Drink Jongerenteam. De drie juniors die nu bij het YTFCT zijn – Arne Vrachten, Andreas Goeman en Yentl Bekaert – blijven wel de hele winter nog bij ons”, aldus Nys.

Deel dit bericht