Hoe zullen onze Lions het doen op het NK?

cvknkRG
De voorbije dagen blikten we al uitvoerig vooruit op het Belgisch kampioenschap veldrijden in Oostende, maar dit weekend komen er uiteraard ook een aantal Telenet Fidea Lions in actie op het Nederlands kampioenschap. Wat mogen we van hen verwachten?

Het NK vindt plaats in Sint-Michielsgestel. “Het is een snel en technisch parcours met veel keren en draaien. Dat is zeker in het voordeel van Corné en Lars“, aldus ploegleider Kris Wouters. “Kunnen ze met twee op het podium? Ja, dat kan. Maar onze Lions zullen wel moeten afrekenen met Mathieu Van der Poel en Lars Boom.”

“Boom is veel beter dan hij vorig jaar rond dit tijdstip was. Dat heb ik woensdag met eigen ogen kunnen vaststellen in Surhuisterveen, waar Corné won, Lars Boom tweede werd en onze Lars Van der Haar derde”, vertelt Kris. “Mathieu was er niet. Na zijn val in Loenhout wordt het NK zijn eerste cross. Maar hij zit blijkbaar al een tijdje terug op de fiets zit, dus ik verwacht wel dat hij in orde zal zijn. Eigenlijk is het hetzelfde verhaal als met Wout Van Aert in België: hij steekt ver boven de rest uit.”

“Corné is aan een heel sterk seizoen bezig. In principe verwacht ik hem altijd op het podium op het NK. Of Lars daar ook in zal slagen? Hij wordt elke week en elke wedstrijd beter en beter. Alleen kent hij op het einde altijd een terugval. Niet onlogisch uiteraard gezien zijn lange afwezigheid. Maar zoals gezegd kan het technische parcours een voordeel voor hem zijn ten opzichte van de andere Lars”, hoopt Kris.

Naast Corné Van Kessel en Lars Van der Haar komt er nog een derde Telenet Fidea Lion in actie op het NK. Fleur Nagengast, die maandag haar 19de verjaardag vierde, rijdt zondag bij de dames jeugd. “Het is moeilijk om voorspellingen te doen”, zegt ploegleider Sven Vanthourenhout. “In oktober heeft Fleur nog het WK op de weg in Qatar gereden, wat uiteraard gevolgen had voor haar crosswinter. De voorbije weken heeft ze met het oog op het NK enkele wedstrijden geskipt en nog een extra trainingsweek ingelast. Een top-5-notering zou schitterend zijn. Dat zou ook betekenen dat ze een WK-ticket beet heeft.”

Deel dit bericht