Hoogdag in Hoogerheide

NETHERLANDS CYCLOCROSS HOOGERHEIDE RACE
Wat een fantastische dag voor de Telenet Baloise Lions in de slotmanche van de Wereldbeker in Hoogerheide. Lucinda knalde naar een fantastische zege bij de vrouwen. Bij de mannen verzorgde Toon het spektakel met een tweede plek én een tweede opeenvolgende eindzege in de Wereldbeker.

Na een razendspannende wedstrijd rekende Lucinda in de slotronde af met Worst, Cant en Alvarado. “Ik voelde me vandaag fysiek heel sterk”, aldus Lucinda. “Maar dat was bij de concurrentie ook het geval. Het belooft volgende week op het WK een enorm spannende wedstrijd te worden. Natuurlijk is in dat opzicht deze overwinning heel belangrijk voor het vertrouwen.”

Uitslag dames

1. Lucinda Brand
2. Annemarie Worst
3. Sanne Cant
11. Ellen Van Loy
50. Marthe Truyen

Bij de mannen ging Toon als wereldbekerleider van start met een enigszins geruststellende voorsprong op Eli Iserbyt. Iserbyt en Toon voerden rondenlang een duel uit voor de tweede plek. Uiteindelijk trok onze Telenet Baloise Lion aan het langste eind. Voor de tweede keer op rij triomfeert onze 26-jarige man uit Rijkevorsel zo in het belangrijkste regelmatigheidsklassement.

“Ik ben heel blij dat ik dit klassement voor de tweede keer op rij kan binnenhalen”, aldus Toon. “Door afgelopen week met de ploeg te trainen kweekte ik snelheid in mijn benen. Dat kwam vandaag wel van pas op dit parcours. In de cross in Zolder heb ik enorm afgezien na mijn ribbreuken. Maar zo zie je maar dat het resultaat daar aan het eind van de Wereldbeker toch oplevert.”

Heren

1. Mathieu Van der Poel
2. Toon Aerts
3. Eli Iserbyt
6. Lars Van der Haar
24. Thijs Aerts
25. Jim Aernouts
41. Nicolas Cleppe

Telenet UCI World Cup

1. Toon Aerts
2. Eli Iserbyt
3. Michael Vanthourenhout
5. Lars Van der Haar
13. Thijs Aerts
14. Jim Aernouts
22. Nicolas Cleppe

Beloften

1. Ryan Kamp
12. Yentl Bekaert

Deel dit bericht