Indrukwekkende Corné soleert naar tweede seizoenszege in Leuven

CYCLOCROSS SOUDAL CLASSICS LEUVEN
In de Soudal Classics manche in Leuven heeft Corné zijn tweede seizoenszege geboekt. Na een indrukwekkende solo kwam hij afgescheiden over de meet. Na een kettingprobleem bij de start reed Daan nog naar een 6de stek.

Twee Telenet Fidea Lions tekenden voor een sterke start. Belofte Thijs en Corné waren samen met Venturini en Pauwels als snelste weg en vormden een kopgroep. Corné gaf al snel een ijzersterke indruk en voerde de forcing.

Venturini en Pauwels konden nog even aanhaken bij onze 26-jarige Nederlander, maar een voor een bezweken ze voor de druk. Corné begon aan een lange solo richting finish. Na een indrukwekkende prestatie kon hij juichen aan de finish.

Na kettingproblemen in de start reed Daan nog sterk naar een 6de plek. Jim werd 10de, Quinten 13de en Thijs 14de.

Corné Van Kessel:

“Ik wist dat ik er vandaag voluit voor moest gaan. Als Wout en Mathieu niet aan de start staan moet je je kans grijpen en uit de schaduw treden. Dat ik na een lange solo naar de overwinning zou rijden had ik nooit verwacht. Dat maakt het des te mooier. Op de weg reed Venturini een hoog tempo, dus moest ik hem op de technische stukken onder druk zetten.”

“Op het einde maakte ik nog een stuurfoutje waardoor Venturini weer iets dichter kwam. Sven riep dat ik mijn eigen ding moest blijven doen. Dat is gelukt.”

“Nu komen de kampioenschappen eraan. In elke wedstrijd geef ik het beste van mezelf. Samen met mijn trainer Kris Wouters heb ik een programma opgesteld waarbij ik in elke wedstrijd fris aan de start sta.”

Daan Soete:

“Bij de start liep het mis. Wanneer ik naar mijn grootste versnelling schakelde viel mijn ketting er vooraan af. Dan verloor ik direct 15 à 20 plekken. Het gevoel was wel goed, ik kon mezelf meteen herpakken en stilaan terugkeren.”

“We kwamen even met wat ploegmaats bijeen en ik kon op kop mijn tempo rijden. Het BK in Koksijde moet een wedstrijd zijn die me ligt. Het Belgisch kampioenschap is altijd een speciale dag. Misschien dat ik woensdag nog eens ter plekke ga verkennen. Daarna wordt het zondag afwachten.”

Uitslag (32 deelnemers)

1. Corné Van Kessel
2. Clément Venturini
3. Michael Vanthourenhout
6. Daan Soete
10. Jim Aernouts
13. Quinten Hermans
14. Thijs Aerts

Ellen valt net naast het podium na lange strijd

Ellen is er net niet in geslaagd een podiumplek te bemachtigen in de Soudal Classics in Leuven. Lange tijd reed ze in tweede positie achter Loes Sels. In de slotrondes werd onze Telenet Fidea Lion bijgebeend door ex-wereldkampioene Thalita de Jong en Ceylin Alvarado. Na een hevige strijd kwam Ellen een paar seconden tekort om op het podium te eindigen.

Ellen Van Loy:

“Het is jammer dat ik het podium niet kon halen. Mijn rug speelt al een tijdje op, maar dat voelt iedereen. Met Gullegem zat er een wedstrijd in mijn benen. Maar de snelheid in mijn benen ontbreekt wat en dat brak me vandaag zuur op.”

Uitslag (30 deelneemsters)

1. Loes Sels
2. Thalita de Jong
3. Ceylin Alvarado
4. Ellen Van Loy

Deel dit bericht