Jarige Ellen op de afspraak in Geraardsbergen, Yentl 4de bij beloften

CYCLOCROSS BRICO CROSS GERAARDSBERGEN
Ellen Van Loy startte haar seizoen op haar verjaardag met een meer dan degelijke prestatie. Na een snelle start kon Ellen een 6de plek in de Brico Cross in Geraardsbergen vasthouden. De 18-jarige Marthe Truyen eindigde bij haar crossdebuut voor de Telenet Fidea Lions als 21ste. Bij de beloften reed Yentl naar een knappe vierde plaats in de eerste grote afspraak van het seizoen. Andreas kwam ten val in een steile afdaling maar eindigde nog 6de.

Ellen Van Loy:

“Shit happens! De eerste cross van het seizoen, net op mijn verjaardag!” (lachend) “Ik ben goed gestart en kon het tempo de hele wedstrijd aanhouden. Ondanks mijn gevorderde leeftijd rijd ik hier toch nog naar een 6de plek.”

“Op het eind van de wedstrijd kwam ik ten val. Loes Sels en Sanne Cant staken me zo voorbij, maar ik kon Laura Verdonschot en Kim Van de Steene afhouden in de strijd om plek zes.”

“Nu trekken we naar Amerika voor de twee wereldbekerwedstrijden. Hopelijk kan ik uitgerust en zonder jetlag aan de start staan. We gaan kijken hoe het lichaam aanvoelt. Dan volgen de benen en resultaten wel!”

Marthe Truyen:

“Ik moest helemaal achteraan starten, dus dat was zeker geen voordeel. Elke ronde kwam ik meer en meer in mijn ritme en kon ik opschoven. Net toen ik even kon bekomen, kwam ik ten val toen iemand vlak voor mijn neus van de fiets ging. Zeker vijf rensters gingen me voorbij, en ik moest even bekomen. De laatste twee rondes kwam ik er weer door en kon ik de cross met een goed gevoel beëindigen.”

Uitslag vrouwen

1. Eva Lechner
2. Alice Maria Arzuffi
3. Ceylin Alvarado
6. Ellen Van Loy
21. Marthe Truyen

Bij de beloften waren Yentl en Andreas van in de start aan de voet van de Muur van Geraardsbergen bij de pinken. Ze reden constant rond in de top-5 positie en Yentl streed lange tijd voor een podiumplek.

In een gecontesteerde afdaling kwam Andreas ten val. Hij was zo op achtervolgen aangewezen maar spurtte toch nog naar de zesde plek. Yentl voerde een verbeten strijd met Niels Derveaux om de derde plek. Derveaux trok aan het langste eind, maar Yentl tekende met een vierde plek na een lastige zomerperiode meteen voor zijn beste resultaat in de beloftencategorie.

Yentl Bekaert:

“Ik kende een lastig zomerseizoen, dat verstoort werd door een darmbacterie. Ik heb aanpassingen gemaakt in mijn voedingspatroon en dat levert resultaat op. Vorige week kende ik een mindere dag in mijn opener in Wiekevorst en zo zakte mijn vertrouwen opnieuw.

“Maar vandaag doet het deugd om te voelen dat ik mijn mannetje kan staan tussen de toppers bij de beloften. Ik ben blij dat ik vandaag met een goed gevoel naar huis terugkeer. Nu volgt een overgangsperiode met B-crossen van twee weken naar oktober. Dan begint het veldritseizoen echt en wil ik er staan!”

Andreas Goeman:

“Ik was goed mee van bij de start, maar kwam in de derde ronde ten val in de gevaarlijke afdaling. Elke keer nam ik de afdaling gecontroleerd, maar één keer ging het mis. Ik was mijn ritme kwijt maar kwam gaandeweg weer in de wedstrijd. In de sprint voor de 6de plek nam ik de maat van mijn concurrent. Ik wist dat ik op de slotstrook als eerste moest opdraaien, want het was een erg smalle aankomst.”

Uitslag

1. Maik Van der Heijden
2. Timo Kielich
3. Niels Derveaux
4. Yentl Bekaert
6. Andreas Goeman

Deel dit bericht