Joris Nieuwenhuis nieuwe aanwinst Baloise Trek Lions

JORIS copy2

De 26-jarige Joris Nieuwenhuis wordt op 1 oktober renner bij Baloise Trek Lions. De Nederlander maakt de overstap van Team DSM. Hij zal zowel een veldrit-als wegprogramma betwisten, aangevuld met een aantal gravelraces.

Nieuwenhuis is een groot crosstalent. Zo werd hij bij de beloften wereldkampioen en tweemaal Nederlands kampioen in het veld. Zijn eerste elitejaar in het veld finishte hij maar liefst 20 keer in de top-10, waaronder als uitschieter een podiumplek in de wereldbeker in Heusden-Zolder.

De afgelopen twee winters reed de renner uit Zelhem (Gelderland) een beperkt winterprogramma met het oog op het wegseizoen. In 2020 eindigde hij zo derde in Parijs-Tours. Hij reed ook tweemaal de Tour de France uit en onlangs nog zijn eerste Vuelta.

 

Joris Nieuwenhuis:

“Ik ben de afgelopen seizoenen meer en meer op de weg gaan rijden. Op persoonlijk vlak voelde dat aan alsof ik meer vervreemde van wie ik was. De risico’s op de weg zijn niet gering door de valpartijen en hoge snelheden. Dit jaar voelde ik dan stilaan aan dat ik weer de omslag richting het veld – mijn eerste liefde – wil gaan maken. Ik kijk er naar uit om bij Baloise Trek een mooi verhaal te gaan schrijven.”

“Ik ken Lucinda, Pim en Lars redelijk goed, onder andere van de crosstrainingen van de Nederlandse ploeg in Alphen. Van hen kreeg ik enkel maar positieve signalen over de ploeg. Daar bovenop komt dat er een heel familiale sfeer heerst. Daar ben ik wel gevoelig voor. Er is ook veel kennis over het veldrijden in huis. Dat maakt dat je er niet alleen voor staat. Al die aspecten maken Baloise Trek voor mij een evidente keuze.”

“Ik vind het moeilijk om een concrete ambitie uit te spreken. Aangezien ik al drie jaar geen uitgebreide crosskalender meer heb betwist, wil ik me eerst weer aanpassen aan het crossritme. Richting het einde van het seizoen wil ik meer in beeld gaan rijden en de aansluiting met de voorste gelederen maken. Maar halfweg het veldritseizoen zal ik daar meer concrete uitspraken over kunnen doen. We gaan mijn programma de komende weken meer in detail bekijken. Maar de bedoeling is om ergens eind oktober in competitie te komen.”

“Op persoonlijk vlak hecht ik veel waarde aan zelfontwikkeling. Ik wil graag een lichte studie filosofie aanvatten. Ook wil ik me op maatschappelijk vlak inzetten voor initiatieven in mijn thuisregio. In de zomer wil ik het wegprogramma bij de ploeg graag combineren met een aantal gravelraces. Het gravelcircuit ligt me wel en dat lijkt me een fijne uitdaging.”

 

Sven Nys (sportief manager Baloise Trek Lions):

“Joris Nieuwenhuis is een renner met enorm veel crosspotentieel. Dat heeft hij in het verleden al bewezen. Het wordt een fijne uitdaging om Joris te begeleiden naar een hoger niveau in het veld. Uiteraard is het stiekem ook wel tof om eens een renner de overstap van de weg naar het veld te zien maken. We verwelkomen met Joris met open armen in het veld en kijken uit naar een vruchtbare samenwerking.”

Deel dit bericht