Karrenvracht ereplaatsen in Gieten

hermans1310
Met een tweede plaats voor Quinten Hermans, een derde voor Corné Van Kessel en een vierde voor Lars Van der Haar waren de Telenet Baloise Lions op de Telenet Superprestige in Gieten goed voor een karrenvracht ereplaatsen. Ook de vijfde plaats van Ellen Van Loy bij de vrouwen mag daar nog bijgerekend worden.

Eli Iserbyt was de beste in de eerste manche van de Superprestige in het Nederlandse Gieten. De West-Vlaming haalde het afgescheiden voor Quinten Hermans (Telenet Baloise Lions) en Corné van Kessel (Telenet Baloise Lions).

Hermans en Iserbyt reden in de derde ronde weg van de concurrentie. In het slot kwam Belgisch kampioen Toon Aerts (Telenet Baloise Lions) ook nog voorin aanklampen, maar hij moest snel alweer afhaken door mechanische pech. Aerts zou uiteindelijk als negende finishen. Broer Thijs werd twaalfde.

In de laatste ronde schudde Iserbyt een ultieme versnelling uit zijn benen en hij loste Hermans, die uiteindelijk tweede werd op 17 seconden.

“Als ik nog wat procentjes sterker word, win ik misschien wel eens binnenkort”, liet Hermans na afloop noteren. Eli Iserbyt kreeg de overwinning niet cadeau in Gieten en kon pas in het slot van de wedstrijd afrekenen met Hermans. “Op het eind kon ik nog volgen, maar had ik niet meer die versnelling in de benen”, aldus Hermans. “Ik had al een paar keer de aanvallen van Eli kunnen pareren, maar dat deed heel veel pijn. Toen Toon er dan bij kwam, hadden we de numerieke meerderheid, maar helaas kent hij pech.”

Toon Aerts leek op weg naar het podium, tot z’n ketting plots tegensputterde in de voorlaatste ronde. Weg kans op de zege of een podium. Na een fietswissel werd het uiteindelijk een negende plaats. “Ik moet onthouden dat ik bij de beste jongens in koers was”, analyseerde hij na afloop.

“Ik kreeg mijn ketting er wel weer op, maar ze viel er meteen weer af, dus ik moest van fiets wisselen. Dat is balen hé, dan ben je even kwaad op je fiets, maar goed. Dat is ook cross”, besloot Aerts.

Ceylin del Carmen Alvarado heeft de cross bij de vrouwen gewonnen. De Nederlandse haalde het voor Sanne Cant, Yara Kastelijn, Eva Lechner en Ellen Van Loy.

Deel dit bericht