Knappe derde podiumplek voor Andreas in Zolder

2_26011938_andreas
Andreas heeft een bijzonder knappe podiumplek behaald in de Wereldbekermanche in Zolder. Na een hele wedstrijd in de kop eindigde hij derde. Yentl finishte na een pechdag nog knap twaalfde en Arne werd zestiende.

Op het racecircuit van Zolder stond de zevende manche van de Wereldbeker op het programma. In de juniorenwedstrijd was er een belangrijke rol weggelegd voor Andreas. Hij reed een hele koers voorin en eindigde uiteindelijk op een knappe derde plaats na winnaar Arensman en Vandenbosch.

‘Ik ben heel tevreden’, glunderde hij na afloop. ‘De omstandigheden waren ook in mijn voordeel: modder en koud. Dat ligt me. Spijtig dat ik in de slotronde een foutje maak en de rest moest laten gaan. Al verloor ik daarna geen extra tijd meer op de eersten. Vandaag was ik dus bij de beste renners van de koers.’

Toch was het niet allemaal vreugde in het Telenet Fidea-kamp. Bij de start schoot Yentl, toen tweede in de Wereldbekerstand, uit zijn klikpedaal en moest hij meteen in de achtervolging.

‘Ik haalde nog veel plaatsen in, maar de beteren waren al lang buiten schot. Ik schoof daarna op de Sacramentsberg ook nog eens onderuit. Na vorige week opnieuw pech dus. Jammer, want de conditie is zeker goed. Als ik meteen mee vooraan kon koersen, had de wedstrijd wel anders gelopen.’

Yentl eindigde uiteindelijk op de twaalfde plaats. Daarmee verliest hij zijn tweede stek in het klassement aan ploeggenoot Andreas, die met de behaalde punten drie plaatsen klimt.

Ook Arne toonde zich in Zolder. Hij moest vanop de laatste startrij vertrekken, maar rukte op en klokte af op een prachtige zestiende plaats.

Deel dit bericht