Kobe Goossens verlaat de Telenet Fidea Lions

kgoossens17RG
Kobe Goossens is bezig aan zijn laatste maanden bij de Telenet Fidea Lions. Op 1 januari 2017 gaat hij de ploeg verlaten.

Onlangs zat de teamleiding van de Telenet Fidea Lions samen met Kobe Goossens. De voorbije winter heeft Kobe na een zware val in Zonhoven veel blessureleed gekend, maar afgelopen zomer was hij één van de betere renners tijdens het wegprogramma van de Telenet Fidea Lions. Het team is er dan ook van overtuigd dat Kobe een goede renner is en een mooie toekomst tegemoet gaat, maar wij schatten zijn toekomst binnen het wegwielrennen hoger in. Kobe mist een stukje explosiviteit die onmisbaar is binnen de cross.

Sportief manager Sven Nys: “Na een open gesprek met Kobe hebben wij aangegeven dat indien Kobe de overstap naar de weg zou willen maken, wij samen met hem op zoek wilden gaan naar een team met een goede en professionele begeleiding. Indien Kobe toch liever zou blijven crossen, zouden wij hem in geen geval willen laten vallen. Kobe bleef dan van harte welkom om zijn lopende beloftencontract af te werken binnen de Telenet Fidea Lions. Maar we gaven wel aan dat de kans om binnen de huidige groep prof te kunnen worden op dit moment klein lijkt. Zou er een aanbod van een ander crossteam komen, wat meer kansen op een profcontract bood – dan zou Kobe zijn bestaande contract met de Telenet Fidea Lions mogen opzeggen.”

In dezelfde periode gaf Jurgen Mettepenningen aan interesse te hebben in een samenwerking met Kobe. Kobe heeft dan zelf alle mogelijkheden naast elkaar geplaatst en heeft er voor gekozen om in te gaan op het aanbod van Marlux-Napoleongames. Op 1 januari 2017 zal hij dan ook de overstap maken.

Sven Nys: “Deze overstap is gebeurd in overleg tussen de twee teams en Kobe. Het was erg fijn om op deze manier te werken, met respect voor elkaar! Kobe is een erg fijne renner om mee samen te werken en de voltallige begeleiding van de Telenet Fidea Lions wenst hem dan ook alle goeds voor de toekomst.”

Deel dit bericht