Lars en Daan bundelen krachten onderweg naar top-5

CYCLOCROSS WORLD CUP HEUSDEN-ZOLDER
Lars behaalde een mooie 4de stek in de zevende Wereldbekermanche in Heusden-Zolder. Na een lange koppeltijdrit met Daan kon onze 26-jarige Nederlander de 4de stek in de wacht slepen. Daan eindigde op plek vijf, Corné werd zesde. Bij de dames behoudt Fleur de leiding in de algemene U23 stand. Ellen eindigde knap 8ste.

Daan en Lars scheurden als een Ferrari weg op het circuit van Zolder. De Telenet Fidea Lions bezetten meteen de 3de en 4de positie. Even vormden Daan en Lars in het gezelschap van Van Aert en Van der Poel de kopgroep. In de derde ronde moesten ze de twee laten rijden en bundelden hun krachten in de achtervolging.

Laurens Sweeck ging nog op en over Daan en Lars, maar verder kon niemand meer de aansluiting maken. In de slotrondes bleek Lars net iets sterker dan Daan. De Nederlander eindigde 4de, Daan werd knap 5de. Corné schudde in de achtervolging Tim Merlier af op weg naar plek 6.

Toon kende een moeilijke wedstrijd, maar kon in de slotronde een 8ste plek bemachtigen. Nicolas eindigde 19de, Jim 21ste. Quinten moest helaas halfweg ziek de strijd staken in zijn thuiswedstrijd.

Lars Van der Haar (4de):

“We vertrokken erg snel. Daar moesten we meteen diep gaan en dat kostte krachten. Toen Laurens passeerde kon ik niet aanpikken. Daarop besliste ik om samen met Daan het tempo te blijven opleggen. Dat was beter dan gedurende vijf rondes 10 seconden voor hem te gaan rijden. Zo konden we elkaar goed in de koers houden.”

“Ik heb vandaag veel plezier gehad in de samenwerking met Daan. Loenhout is niet mijn favoriete parcours. Maar ik heb een klassement te verdedigen en zal me dus voluit geven.”

Daan Soete (5de):

“Deze prestatie doet deugd. Ik startte op de tweede rij, maar kreeg genoeg ruimte. Daardoor kon ik goed opschuiven en als vierde het veld induiken. Merlier maakte een foutje, waarna Mathieu en Wout vertrokken. Ik kon nog net de kloof dichten, maar op dat moment moest ik al heel diep gaan.”

“Toen de twee opnieuw wegreden heb ik met Lars de handen in elkaar geslagen in de achtervolging. Maar de koplopers reden te snel. We konden goed aflossen en zo kon ik wat bekomen, wat wel nodig was. Lars heeft ook een paar keer op mij gewacht, dat was wel ferm van hem. Omdat het tempo in de openingsrondes zo hoog lag kon, op Laurens na, niemand meer terugkeren.”

“Vanaf de stage in Mallorca loopt het echt weer goed. Ik rij nu in Loenhout, Bredene, Baal en Leuven en hoop dan een sterk Belgisch kampioenschap in Koksijde neer te zetten.”

Uitslag

1. Mathieu Van der Poel
2. Laurens Sweeck
3. Wout Van Aert
4. Lars Van der Haar
5. Daan Soete
6. Corne Van Kessel
8. Toon Aerts
19. Nicolas Cleppe
21. Jim Aernouts
DNF Quinten Hermans

Wereldbekerstand

1. Mathieu Van der Poel 535p.
2. Wout Van Aert 445p.
3. Toon Aerts 380p.
5. Corne Van Kessel 356p.
7. Lars Van der Haar 351p.
9. Daan Soete 319p.
11. Quinten Hermans 289p.
18. Jim Aernouts 211p.
24. Nicolas Cleppe 150p.

Deel dit bericht