Lars ‘ondanks foutjes’ naar nieuwe podiumplek in Superprestige Boom

CYCLOCROSS SUPERPRESTIGE BOOM
In de derde Superprestigemanche in domein De Schorre in Boom reed Lars "ondanks foutjes" naar de derde plek. Quinten startte als een bliksem en finishte 6de, Toon werd 7de. Bij de vrouwen viel Ellen net naast het podium met een 4de plek. Fleur finishte top 10.

De start bij de elites verliep niet perfect bij de profs. Quinten schoot uit zijn pedaal en de Telenet Fidea Lions werden tot achtervolgen aangewezen. Al snel heroverden onze renners de controle op de situatie. Quinten en Lars konden snel weer de aansluiting maken bij de kop van de koers, al moest Lars wat plaatsen toegeven door een valpartij.

Toen Wout Van Aert in de vierde ronde versnelde ging Quinten dapper mee. Even later moest hij de wereldkampioen wel laten rijden. Lars Van der Haar reed een sterk tweede gedeelte en schoof zo op naar de derde plek. Die kon hij tot het einde van de cross vasthouden. Quinten zakte wat terug maar eindigde nog steeds 6de. Toon finishte 7de, Nicolas 17de.

Lars Van der Haar:

“Ik ben tevreden met mijn plek, maar niet met mijn wedstrijd. De eerste rondes maakte ik veel fouten, dat was zonde. Het is een heel leuk parcours, ik voelde me hier erg in mijn sas. Ik had Van Aert nooit moeten laten gaan en heb ook niet trager dan hem gereden. Maar ik maakte een aantal fouten. In de eerste ronde schoot ik uit mijn pedaal, Mathieu (Van der Poel) ging vlak voor mij tegen de vlakte en ik ging zelf ook tegen de grond.”

“De eerste rondes was ik wel explosiever dan vorige weken, dat is positief. Ondanks de pech ben ik wel voor het podium blijven gaan.”

Quinten Hermans:

“Ik had een mindere start. Ik zat vooraan toen Wout (Van Aert) doortrok in de vierde ronde, maar het tempo lag al snel te hoog. Zo trapte ik op mijn adem. Daardoor had ik een minder gevoel in het tweede deel. Maar ik ben blij dat ik toch nog 6de kon worden. Het was een mooi, maar best wel zwaar parcours.”

“Mijn tweede dag is vaak beter dan de eerste. Ik hoop dat dat morgen in Koksijde opnieuw het geval is.”

Toon Aerts:

“In de start schoot ik na 20 meter uit mijn pedaal. De eerste helft heb ik veel afgezien, enkel in de zandbak kon ik mijn ding doen. De beklimmingen waren net iets te explosief voor mij. Toen ik deze ochtend opstond tikte het water tegen de raam. Maar blijkbaar heeft dat de omloop niet al te veel veranderd, helaas!”

Uitslag (30 deelnemers)

1. Wout Van Aert
2. Laurens Sweeck
3. Lars Van der Haar
6. Quinten Hermans
7. Toon Aerts
17. Nicolas Cleppe

ELLEN VIERDE BIJ DAMES

Ellen reed na een sterke wedstrijd naar de vierde plek. De hele wedstrijd kon onze renster uit Herentals goed mee met Kaptheijns, Cant en Worst. Enkel in de laatste ronde moest Ellen even passen. Zo viel ze net naast het podium met een 4de plek. Fleur reed naar haar eerste top-10 plek in een topcross dit jaar.

Ellen Van Loy:

“Ik kon enkele rondes aanklampen. De zandstroken en balkjes lagen me goed, en dat moest ik soms wat bekopen op de beklimmingen. Op het einde brak ik. De frisheid ontbrak wat. Bergop kan ik mijn concurrentes wel volgen, maar de stukken erna waren lastig. Als vierde rijden was hier ook niet ideaal. Ik ben volledig voorstander van de verlaagde balkjes, al mogen ze van mijn part nog iets hoger.”

Uitslag (28 deelneemsters)

1. Maud Kaptheijns
2. Sanne Cant
3. Annemarie Worst
4. Ellen Van Loy
10. Fleur Nagengast

Deel dit bericht