Lars pakt de derde plek in Tabor

TFLlarstabor
Lars van der Haar is zaterdag derde geëindigd in de wereldbekermanche van Tabor. Toon Aerts en Quinten Hermans volgden in zijn kielzog.

Lars reed in Tsjechië naar een knappe derde stek, achter winnaar Mathieu van der Poel en Michael Vanthourenhout. Hij kwam binnen op twintig seconden van zijn landgenoot. Toon (0:39) en Quinten (00:40) passeerden niet veel later de finish als nummers vier en vijf. Corne werd twaalfde op 1:15, Jim eindigde als zestiende op 1:51. Nicolas finishte op 2:19 als 21e en Thijs (2:48) legde beslag op plek zevenentwintig.

Andreas (0:32) eindigde op de achtste plek bij de beloften. De overwinning ging naar de Brit Thomas Pidcock. Bij de dames viel Ellen net naast het podium, ze eindigde op zeven seconden van winnares Lucinda Brand.

“Ik wist natuurlijk dat ik het daar zou verliezen. Ik heb geprobeerd hem daarvoor voorbij te steken op een moment dat hij het niet had verwacht. Maar hij was toch nog ietsje sterker, had misschien nog net wat over, en kon er weer overkomen. Jammer, maar ik heb het geprobeerd. Balen dat die balken het verschil maakten? Neen, dat is al het hele seizoen zo. Daar kan ik niets meer aan veranderen”, zei Lars na afloop.

“Ik ben heel blij met deze derde plek. Ik had toch wel gehoopt om hier op het podium te staan. Tabor biedt een parcours dat me heel goed ligt. Misschien had er iets meer ingezeten als ik iets eerder van die groep weg had kunnen komen. Maar ja, het was moeilijk om het verschil te maken. Mathieu? Die is gewoon heel sterk. En op dit parcours zeker, met die balken. Ik denk dat hij elke wedstrijd moeilijk te kloppen is, maar hier zeker.”

Deel dit bericht